Reisverslagen, Zeepkistenrace Jack


 

Tijdens de laatste jaarvergadering van MC Olland kwam de zeepkistenrace, die de Dorpskapel zou organiseren, ter sprake. Volgens Marie Leenderts zou het mooi zijn als we als MC Olland ook mee zouden doen, om de ODK te steunen. Verschillende mensen vonden dit een goed plan. Toen vroeg onze voorzitter wie er mee wilde doen. En wie er tijd had om iets mee te bouwen. Omdat ik niet veel tijd heb en niet veel meer kan dan een stuur vast houden zei ik: “Laat mij maar sturen”. Dit leek mij toen het makkelijkst.

Herwin kreeg de opdracht op Marktplaats te zoeken. Dit was zo gebeurd. De volgende dag had hij al een mooie zeepkist, die er uit zag als een hond, gevonden. De naam van ons team was toen ook snel gevonden Team Hond(A). Die avond bouwen was zo gebeurd. Een paar bordjes erop voor de naam en klaar waren we. De rest van de avond hebben we flink gebuurt en Tonnie van z’n bier afgeholpen.

Afgelopen zaterdag was het zover. De bouwers van de schans hadden goed hun werk gedaan en een mooie spectaculaire baan gebouwd. Ik dacht als ik namens de motorclub mee doe dan kan ik ook wel m’n motorpak aan. Als het dan mis gaat heb ik nog iets van bescherming. Want de schans was toch wel hoger als ik verwacht had. Toen ik aan de beurt was bracht de organisatie de zeep kist naar boven. Ik hoefde er alleen maar in te gaan zitten en naar beneden te gaan. Ik dacht wel even “had ik m’n grote mond maar dicht gehouden”, maar toen ze de startbalk weg haalden was het gewoon recht vooruit. Niet sturen en verstand op nul, da laatste was niet zo moeilijk en de rit ook niet.

Het was een mooie belevenis. Wat voor tijd ik had weet ik niet, meedoen was belangrijker dan winnen. We hebben met z’n allen van Team Hond(A) een gezellige middag gehad. En dat is het belangrijkste.

De zeepkist coureur.