Geschiedenis

MC Olland is opgericht door een aantal enthousiaste motorrijders op maandag 21 januari 1997 en telt momenteel ongeveer 60 leden.Wat voor club zijn wij?

Wij zijn enthousiaste motorrijders die graag een tochtje maken in Nederland maar ook regelmatig ritten naar het buitenland organiseren (meestal tijdens het motorweekend). Het type motoren varieert van choppers tot supersport motoren. De clubritten welke elke maand worden georganiseerd worden in groepsverband gereden. Meestal zijn het een aantal groepen (we streven naar max. 10 man per groep) die met enige tussentijd vertrekken. Een ieder is vrij om met een bepaalde groep mee te rijden. De nadruk tijdens deze toerritten ligt op de gezelligheid en het samen toeren. Het is zeker niet de bedoeling om snelheidsritten e.d. te houden. Ons Motto is: Gezelligheid, genieten van het motorrijden, samen uit en samen thuis.

Lidmaatschap

In principe kan iedereen lid worden van de club, tot op het moment bestaat er nog geen ledenstop. Indien het ledenaantal te groot gaat worden en we niet meer in ons clubhuis gaan passen zullen we genoodzaakt zijn om een (tijdelijke) ledenstop af te kondigen. Het lidmaatschapgeld bedraagt vanaf 2007 € 25,- per jaar.

Doelstelling MC Olland

Het bevorderen van de motorsport in Olland en het behartigen van de belangen van motorrijders in het algemeen en die van haar leden voor zover die verband houden met motorrijden. Het onderhouden en bevorderen van de vriendschapsbanden onder haar leden. Wij doen dit door: Het houden van tourritten en clubtochten in clubverband en het deelnemen aan toerritten van andere motorclubs Het organiseren van evenementen op motorgebied. Het samenwerken met andere clubs uit de regio, nl: MC D'n Dommel (St Oedenrode) en MTC Joy Ride (Schijndel).

Wat hebben we je zoal te bieden


  • Van maart tot en met november op elke eerste zondag van de maand een tourrit
  • Van mei tot en met  augustus op een vrijdagavond een avondrit
  • Motorweekend: Ieder jaar in juni een gezellig motorweekend ergens in het buitenland
  • Clubblad: 3/4 maal per jaar krijg je op je huisadres het clubblad van MC Olland

  • Jaarfeest: Aan het eind van het jaar een grandioos feest in de "Dorpsherberg" van Olland

  • Ons clubhuis: Café D'n Toel, Pastoor Smitsstraat 4  5491 XN Olland Tel: 0413-473313