Toeren (ritten)

De eerste zondag van de maand is er een georganiseerde tourrit voor de leden met voorrijders.
Ieder jaar (meestal in het begin van het seizoen) wordt een open toerrit waar een ieder in het land aan deel kan nemen uitgezet.
Midden in het seizoen wordt altijd een grandioos motorweekend in het buitenland gehouden waar weer een prachtige toerrit is uitgezet met aansluitend gezellige avonden (en nachten).

Nog enkele bijzonderheden m.b.t. de toertochten:

Voor vertrek:
  • Benzine:
    Het is de bedoeling dat iedereen die deelneemt aan de toertocht er voor zorgt dat hij met een volle benzinetank verschijnt
  • Tijden: De toertochten vertrekken vanaf het clubhuis om 09.30 uur, tenzij dit anders is aangegeven. De koffie staat klaar om 09.00 uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden, tenzij dit uitdrukkelijk vermeld wordt in de toerkalender of via e-mail. Hoe meer zielen hoe meer vreugd is ons motto.

  • Tijdens de rit:
  • Veiligheid: Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Tijdens de tocht trachten wij de toegestane snelheden te handhaven. We rijden baksteensgewijs met voldoende onderlinge afstand.
  • Koffiestop: Tijdens iedere rit zijn er diverse koffiestops. Rijders mogen zelf bepalen waar zij deze stops houden, soms wordt er tevoren wat afgesproken. Consumpties tijdens deze stops zijn voor eigen rekening. Alcohol gebruik voor en tijdens de rit wordt niet getolereerd.