Reisverslagen, zondag 7 november 2021 Snertrit


Opkomst voor de rit 20 personen Jaaa……

Mijn motor s’morgens nog even gewassen. Moet er toch netjes uitzien voor je gaat rijden. Maar ja, had het kunnen weten dat we weer ergens door de modder moesten maar misschien valt het mee deze keer…!!

En nee hoor we waren nog geen 10 km van huis en zaten al in een zandput. In Heeswijk was een weg opgebroken die vernieuwd werd en Jack die wist het, hij had de oude klinkers die er lagen zelf weggereden. Maar daar zijn we dan ook weer uitgekomen, die zandput. We hadden eerder de groep shoppers al ingehaald, maar net voor Loosbroek kwamen ze van rechts en waren ze weer net zo ver als wij. Die rijden binnendoor dacht ik nog even zwaaien en gas erop.

Even daarna reden we achterop de groep van Gerard Maat (G.M). Zijn daar maar achter blijven hangen, ze rijden eigenlijk wel goedzat door. Bij wat stoplichten in Oss raakten we ze even kwijt. Onze Gerard durfde niet door een tunnelbak en reed via de afrit en stoplichten en oprit weer de route op. Kan zijn dat zijn navigatie het zo wilde, maar daar heb ik het niet meer over gehad. Bij Megen hadden we een pont en werden we samengevoegd met groep G.M.

Na het pont achter de groep van G.M. gereden, gelukkig gingen ze bij restaurant St Walrick koffie vatten konden wij zonder moeite lekker door rijden. Was ongeveer op 65 km van de route en onze Gerard is meer van 100 km plus rijden en dan koffie, wij weten da en hebben daar vrede mee. Net voor Groesbeek zij navigatie einde weg rechts. Dat deed Gerard ook maar laten daar nu 2 wegen rechts gaan. Gerard nam de meest rechtse weg en dat was de verkeerde. Ik wist da en ging rechts op de route staan, ik denk die komen wel terug, ja de rest volgen Gerard blindelings. Begon wel wat ongerust te worden, duurde langer dan ik verwacht had maar daar waren ze dan toch..!! Verder met de route, lekker binnendoor. Op de doorgaande weg Holleweg (mooie brede slingerweg naar beneden) reden we langs eethuis De Diepen, ja langs want hij maakte hier geen stop, oei dacht ik waar gaan we nu koffie nemen.

Na dit restaurant links de Konningsvennen op en dan naar de grensweg. Was hier nog nooit geweest en had al een donker vermoeden dat het een zandweg was bij het maken van de route. Op zich was hij goed te rijden op wat modderige stukjes na maar daar wordt de motor niet schoner van, had het kunnen weten. Er kwam een poortje en besloten op dit punt naar rechts te gaan. Ik wist de weg en mocht van Gerard even voorop rijden.

Hoorde later bij de snert dat de groep van G.M. door het poortje zijn gegaan en de route helemaal gevolgd hebben, was schijnbaar goed te rijden en een zeer mooi gebied te zijn geweest. Op de Siebengewaldseweg heb ik het weer aan Gerard gegeven om voor te rijden. We waren wel aan een bakje koffie toe maar dat liet nog even op zich wachten, die vonden we bij “natuurpoort de Peel”. Tijdens de koffie zagen we groep G.M. voorbij komen. Tijd om voor ons ook de route te herpakken.

De route gaat veel achteraf en probeert de woongebieden te vermijden. Even na Lierop zagen we de groep van G.M. aan de kant staan. Toen ze ons zagen, we moesten voor stoplichten wachten, gingen ze als hazen er van tussen, denk om maar als eerste bij de snert te zijn. Verder is de rit goed verlopen.

Aangekomen bij “d’n Toel” stapte groep G.M. net van de motor af en zijn we gelijk naar binnen gegaan waar de pan snert klaar stond met roggebrood en spek. De snert ging er goed in, “Gerrie”.

Albert