Reisverslagen, zondag 7 juni 2020


Ritverslag zondag 7 juni Vèrrekesgroep

Ik had er al dagen naar uitgekeken om weer eens gezellig met de club te gaan rijden, maar de weersvoorspellingen waren vanaf begin van de week niet erg hoopvol, maar afijn, buienradar scherp in de gaten gehouden en het leek erop dat het mee zou vallen!

We verzamelden ’s-Ochtends bij Tonnie, waar we bij een lekker bakske koffie de laatste roddels bespraken en het goede nieuws vernamen dat er een nieuwe uitbater in het “Dorpscafé” was neergestreken en dat we weer van onze oude uitvalsbasis gebruik konden maken, Tonnie en Gerrie, bedankt voor de gastvrijheid tijdens onze clubhuis loze periode!

Onze groep bestond uit voorrijder Mark van Weert (Mari moest verstek laten gaan omdat hij zijn, doorgaans onverwoestbaar, Honda blok in de poeier had gereden), de broertjes de Bie, Marcel van Gorkum, Jan Wemmenhoven en ikzelf. We vertrokken richting Middelrode en vandaar via Lithoijen naar de Maas, intussen met heerlijk fris motorweer, bij Ooijen met het eerste pont (dus geen pond!) de Maas over, waar we net te laat waren, zodat we uiteindelijk met 3 groepen weer bij elkaar waren.

Vervolgens via de oude tolbrug naar Echteld, lekker doorgassend naar het pont dat ons naar Amerongen overzette. Wederom had het niet geholpen om flink door te rijden, op het pont waren we weer met z’n allen bij elkaar!

De route was fantastisch en het was door het wat donkere weer, niet vol met fietsers en wandelaars, en dus ging er het gas zelden af, wat een aantal van ons (en ook in de andere groepen) in Apeldoorn door enkele overijverige BOA’s een stevige boete opleverde, ik heb ook nog een aantal dagen, met mijn vingers gekruist, angstvallig de post in de gaten gehouden, temeer omdat er nog steeds een oude overtreding van Mei 2018 boven mijn hoofd hing.

Afijn, de route bleef mooi, en via Arnhem, Nijmegen richting Berg en Dal, waar we het weer eens niet konden laten om de Zevenheuvelenweg een paar keer gloeiend hard op en neer reden, belandden we op een terrasje, met 1,5 meter regime, waar we, ons nog van geen kwaad bewust, een heerlijk stuk gebak en goeie koffie hebben gehad.

Na nog een mooi stuk via Haps, Volkel, Keldonk weer naar Olland, waar we tevreden afscheid van elkaar namen, met de belofte van de meesten om er de volgende Donderdag mee te rijden met het “Alternatieve Motorweekend”!!! Graag tot de volgende keer,

Groeten van Adje VFR