Reisverslagen, zondag 7 augustus 2022


 

Zondagochtend, mijn eerste motorrit sinds het motorweekend en de tegenwoordig jaarlijks terugkerende circuit dag op Assen (wordt vervolgd).

Dus stapten we vol goede moed weer lekker op de motor met een lichtelijke uitgedunde “verkusgroep” vanwege de vakantie en Erik die tegenwoordig niet meer doet als mee koffie drinken en dan weer vlug terug naar hullie Ine. Mari voorop ik als tweede Frank met zijn nieuwe BMW op 3 dan Marcel en last bus not least Adje met zijn VFR, dat was in ieder geval de startopstelling na kwalificatie.

De route ging door Helvoirt al gauw naar de grotere wateren met de heerlijke dijken en fietsers, wandelaars, wielrenners, drempels, etc etc…. We waren zoals altijd lekker aan het rijden toen me opviel dat er wel vort heel veel gezwaaid wordt naar motorrijders en niet alleen door onze mede motorrijder, zal wel iets met de snelheid te maken hebben schat ik zo;-) Paar keer lekker teruggezwaaid op een beleefde manier om in ieder geval iets aan het imago van de motorrijder te doen. Via de Krimpenerwaard richting Vijheerenlanden mooi in de buurt van/of rond het water leuke plaatsjes gespot. Inmiddels begon de inwendige mens ook mee te praten werd het tijd om dat probleem te verhelpen maar dat viel nog niet mee op de route.

Er waren weinig eetgelegenheden dus gingen we na ongeveer 150 km eerst even tanken. Vervolgens lag daar ineens Brasserie ’t Anker in Alphen a/d Maas op de route hier hebben we lekker genoten van een heerlijke welverdiende uitsmijter (aanrader uitsmijter ’t Anker voor degene die er ooit in de buurt zijn).

Met een volle buik de route weer vervolgd naar een PONDJE dat buiten gebruik was dus naar het volgende PONDJE genavigeerd dit ging nog allemaal prima (ja, Ad ik schrijf ze gewoon met een D). De bekende pondjes zaten er alweer aan na die heerlijke uitsmijter. We hadden de groep van Gerard v/d maat inmiddels opgepikt en kwamen aan in de buurt van Oss, daar ging het mis omdat we meer bezig waren met een dragrace bij vier opeenvolgende stoplichten om maar uit te vogelen wie nou iedere keer de snelste motor heeft van ons allemaal??? De uitkomst was iedere keer hetzelfde ook na 4 of 5 stoplichten Marcel was het snelste:-). Dit mocht de pret niet drukken voor ons allemaal.

Bij Heeswijk zijn onze wegen gescheiden en hebben elkaar een fijne vakantie gewenst die inmiddels alweer achter ons ligt. Het was een heerlijke zondag veel gezwaaid en af en toe zaten we bijna boven op de tank door de drempels maar goed dat is ons Nederland en nemen we maar voor lief.

Tot de volgende rit.

Gr Mark van Weert