Reisverslagen, zondag 5 augustus 2018


 

Ritverslag lange rit, 5 augustus Vèrrekesgroep. Of het kwam omdat we het met zijn allen zo verdient hadden weet ik niet, maar het was precies op deze zondag dat het even wat minder heet was, (max 27 graden!). Toch maar extra vroeg afgesproken om vóór de grootste hitte (en de start van de moto GP) terug te zijn, kennelijk was dat Gerard ontgaan en was het nog bijna half tien voor we vertrokken maar dat was ook meteen een goede gelegenheid om de vakantie avonturen uit te wisselen.

Omdat er nog een aantal mensen op vakantie waren en enkelen het toch nog te warm vonden, of nog last hadden van Liempde Kermis, waren we met niet al te veel mensen (3 groepen), wij met vieren, Erik en Frank de Bie, Marcel van Gorkum en ik en waren we dus verstoken van onze vaste voorrijders, Mari en Mark. Mijn voorstel om Erik voorop te laten rijden werd niet aangenomen en werd ik aangewezen om het kopwerk te doen, ik vond het best spannend om me te moeten meten met het niveau van onze afwezige grootheden maar alla, ook weer een leuke ervaring in ieder geval.

De route was prima, mooi asfalt, niet al te veel springbulten en het weer was prima, we konden kiezen uit de korte route van 202 km of die van 246 km en wij kozen voor de langste. Via Liempde, Boxtel, een zandpaadje, Vessem, Bergeijk en mooie wegen naar Weert waar we een koffiestop hadden, kaasje voor Marcel, het was een ontmoetingsplek voor Ducati rijders waarmee we aan de praat raakten, er zat ook een groep cabrio rijders op het terras die behoorlijk dure speeltjes onder de kont hadden, dus dat was smullen bij het wegrijden van die prachtige bolides.

Afijn na een kopje koffie en een heerlijk puntje kruimelvla met slagroom ging het weer verder en ging het voor mij niet helemaal vlekkeloos, ondanks de grote beurt die Gijs mijn motor onlangs had gegeven , sloeg hij een paar maal tijdens het terugschakelen af en blokkeerde mijn achterwiel een keer daardoor, kon hem nog net recht houden! Over mooie wegen kwamen we via Deurne en Bakel in Handel, waar we neerplofte op de loungebank van een restaurantje, maar na de menukaart bekeken te hebben, zijn we toch naar de buurman gegaan, waar we een lekker ijsje hebben gegeten.

We besloten om bij Boerdonk naar huis te rijden, we konden zo nog het meeste van de Moto GP zien, was zeker de moeite waard! Maatjes, ik hoop dat ik niet al te beroerd op kop heb gereden, ik heb in ieder geval weer genoten, volgende keer zijn onze vaste kopmannen er zeker weer bij!

Tot de volgende keer, groetjes Ad vd Tillaart