Reisverslagen, zondag 14 juni 2020


Verslag zondagrit ‘motorweekend’

Dit weekend zou eigenlijk in het teken staan van ons jaarlijkse motorweekend, helaas is dit weekend geannuleerd door de omstandigheden rondom corona. Gelukkig hebben we een creatief bestuur bij onze motorclub waardoor er toch 3 dagen een rit was gepland alleen dan in Nederland in plaats van Duitsland/Luxemburg.

Ik was van plan alle 3 dagen mee te gaan rijden, helaas bleek dat onze groep al zonder mij was aangereden. Jordy vroeg nog wel of ik zaterdag en zondag wel mee wou rijden, hier had ik een dag voor nodig om van bij te komen en heb besloten om alleen zondag mee te rijden.

Zondag dus mooi op tijd verzameld bij de Dorpsherberg zodat ze niet zonder mij aan konden rijden. Na een bak koffie zijn we rustig vertrokken naar De Toel om vanaf daar een beetje tempo te kunnen gaan maken.

Het leek wel of daar nog meer wielrenners vertrokken waren als normaal wat heel de Schootsedijk zat al vol met fieters. Na wat geslalom om de fietsers heen gingen we verder met de mooie route met prima weer en geen last van de zon.

Eenmaal in Limburg aangekomen vonden we het tijd voor een bak koffie. Het afstappen van de motor ging goed, maar toen Jordy zijn helm af deed werd door de serveerster als snel duidelijk gemaakt dat we buiten moesten blijven. We weten inmiddels wel dat het meestal niet meevalt in Limburg maar dit was ook wel weer een beetje overdreven. Aangezien we in Limburg toch niet helemaal den aard hebben, hadden we onze koffie en het gebak zo op zodat we weer verder konden met onze route.

Het vervolg van de route ging goed, nog even gestopt in Heeswijk. Daarna de motoren naar huis gebracht zodat we meteen terug konden naar de Dorpsherberg. Hier was een goede BBQ georganiseerd, complimenten voor de organisatie en de Dorpsherberg. De opkomst viel helaas wat tegen, natuurlijk ook vanwege de corona. Dit is natuurlijk niet de enige reden, iedereen heeft het druk. Ik denk wel dat we moeten proberen wanneer er iets georganiseerd wordt meer ons best mogen doen om ons gezicht even te laten zien. Dit als waardering naar het bestuur toe maar zeker ook naar het clubhuis die ’s ochtends om 9.00 uur ook de koffie netjes klaar hadden.

Dan wens ik nog iedereen alle gezondheid in deze rare tijd en tot de volgende motorrit!

Jeroen