Reisverslagen, vrijdag 12 juni 2020


Potverdorie,

kom ik vrijdagmorgen aan bij de opnieuw geopende Dorpsherberg en hing ik net gemakkelijk tegen een paal van het terras naast onze belangrijkste en zeker het gewichtigste bestuurslid van de onze club. Voor ik de situatie goed en wel in de gaten had word ik overvallen met de vraag of ik een stukje wil schrijven over de tocht vandaag. Ja natuurlijk Tonnie, zeg hier maar eens nee tegen. Toen nog niet wetende dat het vrijdagmorgen triootje niet de hele route ging rijden.

Onze laatste vrijdagmorgen rit was eigenlijk de oorzaak van deze verkorte route. Tijdens de koffiepauze op deze route vertelde Henk enthousiast over zijn nieuwe Zumo XT. Inderdaad een zeer helder display met een grote inkijkhoek. Echt een inhaalslag van Garmin. Maar gepensioneerde zijn net volwassenen, Rien zei “ik wil ook zo’n ding”. Plaatst meteen zijn Zumo op marktplaats en had snel beet. De koper had wel de eis dat hij de Zumo vrijdagmiddag om een uur moest kunnen ophalen omdat hij geen ervaring had en zich wilde inleven in de Garmin navigatie voordat hij zaterdagmorgen met vakantie gaat. Weten doe ik het niet maar ik vermoed dat deze man zaterdagmorgen niet is vertrokken.

Omdat we maar een gedeelte van de route gereden wat overigens niet onaardig was is een routeverslag moeilijk te maken. We zijn dus niet in het mooie gebied in en om de Maasduinen geweest.

Een volle dag sturen in de Eifel is voor mij geen probleem maar een lange tocht over de Brabantse wegen ligt anders. Het lukt Albert toch keer op keer om in onze eigen omgeving een leuke route uit te zetten. Op onze laatste bijeenkomst in de mooie accommodatie van Eric en Inge vertelde Albert dat de vrijdagavondroute ook een leuk rit was. Het gaat hier om de avondroute van september 2019. Rien en ik hebben deze rit ook op een vrijdagmorgen gereden en waren beide zeer enthousiast over de mooie landbouwweggetjes met zijn vele bochtjes hier in de buurt. Sindsdien mijn favoriete Yamaha R6 parcours. Nu ik er zo over nadenk, wat is nu de ideale motor.

Als ik naar de club kijk zie ik steeds meer rijders die kiezen voor een rechtere houding. Maar toch is de R6, overgenomen van Mark Leendes op Rooi kermis, een mooie aanwinst. Als ik er mee weg rijd en het buikje en mijn knieën bijna onder mijn oksels hun plaats gevonden hebben is het pure fun en voel me 20 jaar jonger op deze route.

Dus beste leden verkoop nooit je motor. Voor mij blijft elke keer de vraag als ik ga rijden neem ik de Pan-Europian 1300ST met zijn geweldig vermogen en rijcomfort of opgevouwen op de R6 met zijn laag gewicht en de Leovince uitlaat. Dit is ook ongetwijfeld de reden dat wij nooit over motoren raken uitgepraat.

Rini