Reisverslagen, vrijdag 11 juni 2021


Verkensgroep

Zoals afgesproken waren we om 9.15 uur bij Den Toel ons nieuwe clubhuis. Ik moest nog even wennen aan de nieuwe locatie en zag niet goed waar de uitgang was, waardoor ik vol tegen een wel heel erg goed gewassen raam aan liep. Nadat ik mijn bril weer recht gebogen had en de gebruikelijke koffie zijn we aan de rit van 256 km begonnen.

Al snel kwamen we aan bij de eerste veerpond. Eenmaal weer aan het rijden werden we ingehaald door Tonnie die vertelde dat Ad zijn nummerplaat verloren was. Erik had zo vlug als hij is dat ook gezien en de plaat alweer opgeraapt. Ad stopte de plaat achter zijn jas en we konden weer verder naar de tweede veerpond waar Erik erachter kwam dat een van zijn voorpoten lek was. Van zijn motor natuurlijk. Die ging tijdens de koffiestop aan het rond bellen voor reparatie van de voorpoot en met succes. Hij moest voor 4 uur in Schijndel zijn. Jan zou na de rit de voorpoot mee demonteren.

Na de koffiestop reden we richting Utrechtse Heuvelrug en al snel stonden we, ja alweer op de derde veerpond. Frank was er inmiddels ook achter dat hij het dit weekend niet ging redden met zij achterband dus zou hij na de rit nog even snel een nieuwe laten monteren. Ja ge kunt denken wa ge wilt mar ut onderhoud van die motoren van de bietjes is perfect. Daarna nog even lekker gestuurd tot de vierde veerpond. Ik hoorde iemand zeggen. We hadden wel in Engeland kunnen zijn. Toen we aan de overkant waren zijn Erik en Jan afgehaakt om te gaan sleutelen.

Op het laatst zijn we Ad en Marcel ook nog kwijt geraakt. Ik denk dat Ad moest tanken want dat had hij niet tegelijk met ons gedaan. Frank reed naar de garage voor een nieuwe band. Mark en Pierre reden naar huis dus ben ik maar alleen naar Den Toel gereden om verslag uit te brengen. Toen ik daar even zat kreeg ik alweer foto`s van de gedemonteerde voorpoot en de nieuwe achterband. Toen ik goed en wel thuis was kreeg ik ook nog een foto van de gemonteerde nummerplaat van Ad. Ja het was een geslaagde sleuteldag want ze zouden er de volgende dag gewoon weer bij zijn .

Groeten Mari uit Veghel.