Reisverslagen, snertrit 4 november 2018


 

Al op zaterdagmiddag, nog voor de snertrit begon, wist Jeroen Erven al dat zijn motor niet ging starten zondagmorgen. Dat is nog eens een vooruitziende snert blik, waarschijnlijk zou zijn accu kapot zijn. Maar 2 minuten later zette Tonnie op de App dat ook hij niet mee ging. Zijn motor was in orde, maar gewoon geen tijd. Dus iedereen weet dat een kapotte accu het probleem niet kon zijn voor Jeroen want bij Tonnie kun je kiezen. Of je haalt zijn accu, of de hele motor en als je dat te veel werk vindt wil ie hem ook nog wel even komen brengen. Probleem opgelost.

Zondagmorgen was het volgens ons Ellen nogal koud, dus even ons Henny bellen om te vragen wat die ging doen. Ze besloten samen om in ieder geval mee koffie te gaan drinken bij de Dorps en dan zagen ze nog wel. Bij de dorps aangekomen zat alleen Marcel buiten op het terras, die vond de kou wel mee vallen. Maar die had dan ook een sigaret om zich aan te warmen. De rest zat allemaal binnen, een goeie opkomst.

De groep van Martien de Haan is zichzelf al aan het verzekeren voor de toekomst want Piet Reijnders had zijn opvolger al bij. Zijn kleinzoon had de plaats van Jeanne ingenomen. Kun je zien, Piet heeft af en toe ook zijn rust nodig.

Een goeie opkomst dus, Albert en Joost sloten bij ons aan en zodoende reden we met 3 groepen. Nadat ons Ellen en Henny hun handen goed gewarmd hadden aan een bakkie thee gingen ze mee tenminste na de belofte 2 x te zullen stoppen zodat ze niet zouden bevriezen. We zijn richting Nijnsel gereden en op de Vresselseweg hebben we de groep van Martien nog gezien. Na een tijdje vrolijk over wat binnen weggetjes geslingerd te hebben zijn we na 65 km gestopt voor een koffie en opwarmpauze. Zoals gewoonlijk weet ik de plaatsnaam niet meer maar we zullen maar zeggen, net voor de kruising links op de hoek voor de brug.

Albert schrok al, hij dacht dat we stukken hadden omdat we zo snel al stopten. Maar de meesten van ons waren toch wel blij. Even opwarmen. Voor Ad Vogels en Boyke was in eerste instantie de drang naar nicotine nog iets heftiger dan het opwarmen maar toen die gestild was wilden ze ook goed even naar binnen. Koffie of warme chocomel en een stuk gebak gaan er altijd wel in. Daarna nog even gebuurt met een groep Harley rijders (1) uit Veghel. Hij vond het jammer dat de rest het te koud vond en hij dus alleen op pad moest. We hebben hem even uitgelegd waar hij moest zijn als hij zoiets niet te vaak mee wilde maken.

Weer opgestapt ging het weer lekker vlot naar de volgende stop. Hoe hij zoal liep zal ik niet zeggen want je kunt deze rit gerust eens gaan rijden, een mooie rit. Rond half 2 kwamen we in Olland aan waar Barry de snert klaar had. En wij hem voort goed lusten. Na nog wat gedronken te hebben kwam ook de groep van Martien de Haan op de snert. Ook bij hen was alles goed gegaan.

Net toen we wilden gaan kwam Erik de Bie alleen aangereden. Na wat flauwe grappen mocht ie vertellen waarom ie alleen en zo laat terug was. Wat bleek: ook Mark van Weert had een kapotte accu. Dus is de hele groep naar Mariaheide gereden om hem aan te duwen. Daar kennen ze nog geen startkabels, denk ik. Erik was wel een beetje bedroefd en vroeg ons of wij snapten hoe het kon dat heel de groep wel naar Mark rijdt om zijn motor mee aan te duwen maar dat er niemand met hem mee snert ging eten. Wij hebben hem gezegd dat hij daar maar niet te lang over na moest denken en gerustgesteld dat wij er voor Erik zijn als hij niet alleen wil eten.

Al met al een mooie rit en een gezellige dag gehad. En ook nu weer een welverdiende pluim voor Albert.

Groeten Gerard.