Reisverslagen, rit naar hotel Sonnenblick


Verslag van rit naar hotel Sonnenblick

Een delegatie is op 17 september op inspectie gegaan naar het nieuwe weekend hotel voor 2015.

Het was een mooie volle zomerdag, zo zou Piet Paulusma het gezegd hebben. We hadden s’morgens bij Herwin afgesproken om 8 uur voor een bak koffie en ik had gezorgd voor een heen en terugreis naar het hotel. Heb hem na terugkomst ondertussen een klein beetje aangepast verder was het een mooie route.

De heenreis ( 340 km ) gaat iets oostelijker dan we de afgelopen jaren gewend waren, en de terugreis (320 km ) gaat midden door de Nord-Eifel met de bekende mooie wegen. Na de koffie gingen we van start. Herwin voorop en Tonnie daarachter en Erik als derde en dan kwam ik als laatste, dus onze plaatsen zijn bekend. De heenroute gaat afwisselend op doorgaande wegen en agrarische wegen naar Well waar we de Maas oversteken. Na well gaan we meer richting het zuiden langs de oostelijk grens, Duitsland in. Die Zuid- Oostelijke beweging hielden we nog even aan. Als je dan op de hoogte van Aken kijkt zitten we in de buurt van Köln, en dat is zo’n 60 km oostelijker dan we afgelopen jaren hebben gereden. Hier houden we de parallel richting van de Rijn aan. En gaan dan langs de grote plaatsen Bonn en Koblenz. We gaan natuurlijk niet door deze mega plaatsen. Natuurlijk hebben we ook nog een pauze genomen en er zijn er bij, die tussendoor ook nog moeten tanken. Herwin en ik hadden afgesproken niet te tanken voor we in het hotel waren geweest, want dat moet kunnen. En ik zal je verklappen ze halen het, die BMW-tjes van ons. In het hotel hadden we eerst maar wat te eten besteld, want het was al eventjes geleden dat we wat hadden gegeten. Het was ondertussen ook al 2 uur geworden. Na het eten even wat zakelijke dingen afgesproken met Bernd en wat kamers bekeken. Deze zijn goedgekeurd en we konden aan de terugweg beginnen. Herwin zij rij jij maar voorop. Is goed zij ik.

Daar weggereden bij het hotel met de terug route ingesteld komen we op een weg waar ik me niet goed kon inhouden en een beetje gas bij gaf. Het is een hele mooie ruime weg met veel bochten waar je lekker in kon gaan hangen. Keek in mijn spiegel achteruit en zag dat Herwin mooi volgde in het wiel. Onder aan de Moesel aangekomen stonden alleen Herwin en ik daar aan de rotonde. Rechts was een benzine pomp, daar maar even tanken. Er kwamen geen volgers meer. We werden ongerust en Herwin zij nog ik heb Tonnie net nog in mijn spiegel gezien. Dus terug naar de rotonde. Ik wachtte daar voor het geval dat ze van langs de Moesel afkomen. Herwin was zo terug met Tonnie erachter en even later ook Erik. Deze was gevallen in een bocht en zij hij, maak je niet druk het was een stuur en rem fout van mezelf. Bij de benzinepomp moest wel even wat reparatie werk verricht worden. Zijn tank lekte, deze zou misschien wel dicht geklonken kunnen worden, maar dit lukte niet. We moesten maar eens naar een auto garage gaan, die kon wellicht helpen. Bij de garage aangekomen kregen een soort van kauwgom die we over de scheur moesten plakken en waarrempel hij was dicht. En Erik tegen die Duitse monteur, ”und wie lange halt eer das”, ungefer 100 bis 200 km, tan gebe sie mier ein zweide stuk mit. Nu weer terug naar de pomp want Erik moest nog steeds tanken. Ondertussen is het 4 uur in de middag geworden , dus ging het een latertje worden.

De terugweg was verder goed verlopen en hadden we het laatste stuk toch maar de snelweg genomen. Het was een mooie motordag geweest en jammer van dit incident, maar die is weer gemaakt en heeft de laatste ritten van de club weer meegereden. We zitten in het hotel goed. Groot buiten terras met goede kamers. Van hieruit zijn mooie motor routes te rijden. Van het weer kun je nog niets zeggen, maar hoop dat jullie er zin in hebben, hoe meer zielen des te gezelliger het is.

Albert