Reisverslagen,openrit MC Liempde 2016


 

Op zondag 3 april was het tijd voor de open rit van Liempde. De weersvoorspelling was goed dus het beloofde een mooie dag te worden.

Toen ik op stond en naar buiten keek viel het echter vies tegen. De weg was nat en het dreigde te gaan regenen. Maar de vooruitzichten waren goed dus toch maar de motor uit de schuur gehaald. Als ik op mijn werk net zo vaak er naast zat als die weerman , dan zou ik veel ongelukken maken. Omdat we in Liempde zouden starten, hoefde ik niet naar de Dorpsherberg. Men kwam toch langs ons als ze naar Liempde reden. Het nadeel hiervan was wel dat de kans om het ritverslag te schrijven al aan iemand anders weggegeven was. Echter na veel “aandringen”bij de voorzitter mocht ik het toch doen.

We starten met 4 groepen van MC Olland. Ik reed mee met Gerard, Ellen, Mari, Henny, Tonny, Joep, Joost en Danny. De laatste reed voor het eerst weer mee na zijn ongeluk. De route ging van Liempde over mooie weggetjes richting Udenhout en via Tilburg richting Gilze Rijen. Toen Gerard richting de vliegbasis reed dacht ik nog: ‘Hij zal toch niet met een helikopter verdergaan?’ Maar hij had gezien dat daar een mooi café was om koffie te drinken. Na de koffie stop ging de route weer verder over mooie, maar wel drukken wegen, richting Oirschot. Wij waren duidelijk niet de enigen die de weg op gingen. Er waren veel wandelaars, motorcrossers en wielrenners op de weg. En dan is er wel eens de vraag wie er voorrang heeft. Volgens mij denken wielrenners, als je maar hard genoeg roept dan hoort Mari Leenderts het wel. In Oirschot was de lunch weer bij MC Zuid. Het was goed verzorgt en ondertussen was de zon beginnen te schijnen dus het was goed uit te houden. Na de lunch was het tijd voor de laatste etappe, die was richting Rooi, Eerde, met een bocht naar Den Bosch en zo weer binnendoor op Olland aan.

Na ongeveer 200 km kwamen we weer in Olland aan waar we de rit nog met een drankje afgesloten hebben. Met het weer is het nog goed gekomen. En met een gezellig groepje en mooie rit is het toch nog UNNE SKôNE DAG geworden. Tot de volgende rit.

Jack Merks