verslag Openingsrit 5 maart 2017


 

Het is een mooie zonnige dag in de ochtend! Er zijn best wel veel leden geweest die het op buienrader hadden gecheckt, wat de weersverwachting zou zijn van deze dag.

We waren met ongeveer 20 personen bij de “Dorpsherberg”. Nu had Barry dit niet zien aankomen want die lag nog te bed. Het duurde toch wel even voordat deze de deur open deed en het duurde nog langer voordat de koffie klaar was.

De groep van Martien de Haan kon er niet op wachten, zij reden alvast weg, want ook zij wilde voor twee uur thuis zijn omdat de weersverwachting was dat het dan begon met regenen. De anderen konden de inzet van Barry toch waarderen en namen alsnog koffie. Niemand wilde er iets van zeggen op dat moment maar er was toch iets misgegaan met het zetten van de koffie. Dit kwam eruit toen we terug waren bij de “Dorpsherberg”, Barry bekende dat de filter van de koffiepot was dubbel geslagen zodat het water er een beetje langs af liep, dus erg slappe koffie. Excuses van Barry. Maar oké, het was prachtig weer dus rijden met die motoren.

We waren nog met 12 over, dus maar twee groepen gemaakt. Gerard zou de snelle “langzamere” groep doen en Mari van Weert de snellere jongens, ik vond dat ik hier bij hoorde dus reed achter Mari aan. We mochten als eerste vertrekken. De route verliep vlotjes, voor mij waren de wegen gesneden koek omdat het door een groot gedeelte van mijn bestel gebied ging (als postbode). Niet heel de route, ik had toch weer een zandweg in mijn route liggen die ik niet kende maar dat mocht de pret niet drukken. Na ongeveer een derde van de route werd ik van mijn tweede plek verwezen naar een vierde plek. Dat maakt niet uit, ik zag nu pas dat er mensen op de weg liepen of fietste die naar ons zwaaide, Ik kende ze niet maar misschien dat ze iemand anders van de club herkende en/of dachten van, hee daar heb je MC Olland ze zijn weer aan het rijden!

Maar genoeg daarover. De route was mooi, het weer zat mee droge weg en er zaten mooie stukken in die lekker vlot gereden konden worden. Het werd tijd dat er moest uitgekeken worden naar een koffie adres. Dat wilde niet direct lukken maar natuurlijk uiteindelijk wel. Ook de groep van Gerard had hetzelfde probleem en kwam even later bij hetzelfde adres uit waar ook wij zaten. Na koffie en gebak werd het tweede en laatste gedeelte van de route gereden. Ik had op een later moment, voordat ik de route opstuurde naar jullie, er een stuk route bijgemaakt (gedeelte na Nijnsel). Ik vond hem een beetje aan de korte kant. Ook hier weer een paar mooie stukken in de route die je lekker kon rijden.

Aankomst bij de “Dorpsherberg” was ongeveer een uur. Ruim voordat het zou gaan regenen. Jeroen stapte af en kwam tot de vervelende conclusie dat zijn radiator lekte. Over de oorzaak was een meningsverschil. Maar dat laten we in het midden. Ook hier een bakje koffie genomen (nu geheel op sterkte) en wat nagepraat over hoe lekker we gereden hadden, en naar huis….

Groetjes Albert.