Reisverslagen, Motorweekend 2013


Verslag motorweekend 2013 Lambertsberg.

Groep: Ad, Frank, Jan en Mari

Donderdag:

Na een paar bakken koffie van Ton zijn we om 8.40uur vertrokken bij droog, bewolkt weer ± 16°. We reden nog maar net op de A2 toen we aansloten bij de groep van Joep. Daar zijn we toen maar achter blijven hangen, want die reden hard zat naar mijn inzien ±130 km per uur en het was nogal druk. Toen we van de A2 afgingen wilde ik hen inhalen, maar dat was niet nodig want toen hun groep linksaf ging zei mijn navigatie rechtdoor. Even later een koffiestop gedaan in Schin op Geul. Toen we daar weer weg wilden rijden moest ik alléén Ad z’n motor aanduwen, want die had niet genoeg stroom. Daarna gelukkig geen problemen meer gehad. Om 11.00uur even tanken en weer gas erop! Rond 13.00uur zijn we gestopt bij Bikers Ranch in Rollers Breich waar we 4 Stramme Max en 4 Bitburgers bestelden (uitspraak Frank). We zaten lekker te smullen toen de groep van Joep daar ook stopte. Ze hadden die lekkere uitsmijters geroken denk ik. We zijn toen snel weer aangereden, want het begon erg donker te worden. En jawel, even later begon het te regenen. We hebben nog geschuild ergens in Duitsland onder een carport bij erg gastvrije mensen (ze waren niet thuis). Toen het wat minder werd zijn we toch maar weer verder gereden en kwamen we om 16.15uur bij het hotel in Lambertsberg aan. We waren ‘zeiknat’! Toen we ons geïnstalleerd hadden zijn we naar beneden gegaan en hebben ons te goed gedaan aan het eten (en drinken) tot een uur of 1 ’s nachts.

Vrijdag:

Frank had, denk ik, erg diep in het glaasje gekeken, want hij was ’s morgens zijn kamer aan het zoeken op de verkeerde verdieping. Na het stevig ontbijt zijn we om 9.45uur met onze katers toch maar weer op de motor gestapt en begonnen aan een mooie rit. Om 11.00uur hadden we wat nadorst denk ik en hebben even wat gedronken in Speicher. Daarna weer doorgereden tot onze magen begonnen te rammelen. We hebben best lang moeten zoeken om een eettentje te vinden. Dat lukte toch in Trittenheim, maar ze hadden alleen maar soep met brood. Toen we weer aan het rijden waren, hebben we nog een hele tijd achter twee campers gereden die dachten dat de weg alleen van hen was. Om 16.00uur nog een lekker ijsje verorbert en om 17.15 kwamen we na een mooie rit weer aan bij het hotel. We wilden eigenlijk ’s avonds niet meer gaan rijden, maar toen Tonnie Voets vroeg of ik nog ging, was ik snel om en ook Ad en Jan hadden hier wel zin in. Ook Gerard kreeg hier lucht van en wilde ook mee, maar hij moest nog tanken. We zijn toen snel naar de pomp gereden, maar die was helaas gesloten en we konden er ook niet tanken met een pasje. Gerard zei toen ‘Godde gullie maar gauw die rit rije, want anders rije we alleen mar pompen af. (Jammer Gerard, da ge nie mee kont). Toen het zo goed als donker was, hadden we weer 100km achter de kiezen en hebben we nog even wat gedronken in de bar.

Zaterdag:

Om 9.30uur weer vertrokken voor een mooie rit en als we dan ergens stopten moesten we met drie man Frank helpen om zijn vizier open te trekken. Toen we in Clervaux wat zaten te nuttigen kwam de langzame groep van Albert voorbij ( ½ uur eerder vertrokken…). Ik dacht toen nog “twee ritten op een dag dat ga zo niet lukken”. Nadat we weer goed en wel op de motor zaten begonnen onze magen weer te rammelen en wilden we wat eten. We hebben moeten zoeken naar een speld in een hooiberg om een Bistro of iets dergelijks te vinden. Toen we er één gevonden hadden, was de keuken niet open en hadden ze alleen maar tosti en wat stukjes kaas, worst en olijven. Maar goed, onze magen waren weer gevuld en we begonnen aan het laatste stuk voor die dag. Het was weer een mooie rit met mooi droog weer.

Zondag:

Koffers alweer inpakken en daarna ontbijten. Nog even een groepsfoto en om 9.30uur vertrokken richting Olland. Rond half 11 reden we door België waar we in Eupen stopten voor koffie. De groep van Joep zat daar ook. Mijn navigatie was even tevoren vastgelopen. Gelukkig had Ad er ook een. Ik kon mijn navigatie niet meer uitkrijgen, maar dat lukte Herwin gelukkig wel. Vervolgens weer aangezet en hij deed het weer prima. Om 13.15uur maakte de groep van Albert plaats voor ons in Gulpen om de laatste uitsmijter van het weekend weg te werken. Toen we weer aan het rijden waren voor de laatste etappe was het erg druk in Limburg, maar nadat we eenmaal op de grote weg zaten waren we zo in Olland. Al met al hebben we een schitterend motorweekend gehad.

Organisatie bedankt!  Mari