Reisverslagen, 


Weekend 2013  groep Gerard van Gils,

Motorweekend MCO 2013 Lambertsberg, Duitsland.

Zit ik al weer thuis inmiddels, achter mijn computer, hoe snel gaat zo`n weekend wel niet om. Het is nog maar net begonnen of het is al weer afgelopen. Het is dan ook weer heel goed bevallen dit jaar. En voor diegenen die vrijdags gestart zijn, is het een helemaal droog weekend geweest, iets wat we maar zelden meemaken.

Voor de groepen van donderdags is dit wel even helemaal anders uitgepakt. Die hebben zoals ze zelf wel weten een flinke stortbui gehad.

Het eerste gedeelte is altijd snelweg en ik ben ook altijd weer blij als ik daar snel weg ben. Het rijdt niet zo fijn maar het plakt wel, je bent zo een eind op scheut, dat scheelt natuurlijk ook weer. Ons eerste bakkie koffie was in Limburg, daarna hebben we gegeten bij een echt bikersrestaurant, alleen de snelheid daar klopte voor mijn gevoel niet zo goed. Een uur wachten op een strammer max of een broodje kaas is toch wel erg lang voor mijn gevoel, maar mijn broodje was wel lekker.

Toen we eenmaal van de snelweg af waren heb ik fijn gereden. Aangezien ik dit jaar nog maar weinig kilometers gemaakt heb in verband met het slechte voorjaar, was het toch fijn na 315 kilometer om van je motor af te kunnen stappen. Samen met Jeanne heb ik nog even de omgeving verkend terwijl enkele heren van onze groep nog een stuk gereden hebben voor het eten.

Na het eten nog een keer een rondje gewandeld, op navigatie van Rien van der Heijden, een heel stuk door de wei en over prikkeldraad, maar uiteindelijk hebben we toch weer ons hotel gevonden.

`s Zaterdags hebben we de Luxemburg route gereden, op zich wel een mooie route, af en toe stukken van de fietsroute gehad en enkele stukken dubbel maar na 317 km waren we weer bij het hotel. Onderweg een keer koffie gedronken in een donker cafeetje en gegeten in een Bels friettentje.

`s Avonds weer een rondje gekluunt door de bossen van Lambertsberg en deze keer zonder de navigatie van Rien een echt rondje gelopen. Mieke heeft `s avonds nog even een drankje gescored voor Marga, ze moest er wel even voor klimmen maar ook dat is gelukt.

`s Zondags alweer vroeg wakker, een lekker ontbijtje gehad, daarna nog even een foto gemaakt van het hele spul, op de motor en karren maar. Een rit richting huis met een omweg natuurlijk, want zonder drempels en met die mooie bochten is het toch wel fijn rijden daar. Nog even nagekletst bij Ton op het terras en het gewone leven kon weer beginnen. Ik heb een fijn weekend gehad en volgend jaar ga ik zeker weer mee.

 Ellen.