Reisverslagen, Motorweekend 2013


Motorweekeind 2013, groep Albert Verhagen

Vrijdag ochtend ….. juni was het prachtig weer. Vroeg opstaan, fototoestel en motor mee en op naar Olland. Eerst natuurlijk tanken in Rooi waar ik de eerste motorrijder al tegen kwam. Het motorweekeind 2013 was begonnen. Hier kijk ik ieder jaar naar uit. Altijd goed geregeld, kei gezellig en zeer ontspannend. Bij de Dorpsherberg waren al vele motorrijders verzameld. Ongeveer de helft van de deelnemers aan het weekeind vertrok vrijdag. Ik reed weer het hele weekeind met de groep van Albert Verhagen mee. Dus flink koffie drinken bij Ton, want wij vertrokken zoals gebruikelijk als laatste.

De groep van Henk Kersten vertrok als eerste rond 9.00 uur. Daarna ging de groep van Gerard van Gils ervandoor. Daarna was het onze beurt. De rit ging naar de A2 in Best, natuurlijk via de Boskantseweg en dan over de A2 naar het zuiden. Albert had onze route iets aangepast. Wij gingen al voor Spauwbeek van de A2 af om zo wat meer van het Limburgse land te zien, als we daar tussen de bochten draaien tijd hadden om rond te kijken. Al heerlijk langs de Maas gereden en over die verdomde verkeersdrempels gesprongen. Ik keek echt uit naar Duitsland, daar hebben ze die dingen gelukkig niet uitgevonden. Tijd voor koffie met. De groep van Gerard zagen we op een terrasje zitten. Dus hup in de remmen en parkeren. Is de groep van Gerard zo vriendelijk om voor ons plaats te maken zodat wij op droge stoelen konden zitten in plaats op de stoelen die nog nat waren van alle regen op de donderdag. Ook in Limburg had het de hele donderdag geregend. Natuurlijk Limburgse vlaai gegeten en koffie met een likeurtje gehad. Niet iedereen durfde de drank aan op de vroege vrijdag ochtend. Weer snel verder en via vele prachtige wegen, een goed terras waar we de eerste schnitzels (formaat bord vullend) naar binnen werkte kwamen we in Waxweiler aan. Nog een klein stukje naar Lambertsberg. 1 straat omhoog de berg op, en wat voor een. Heerlijke bochten, lang en kort, scherp en weid. Dat allemaal op de laatste 3 kilometer. Prachtig dat je zo'n “circuit” aan het hotel hebt liggen. “De jeugd” van de groep durfde schijnbaar niet echt goed van de motor af bij het hotel. Kijken of dat na een extra rondje berg-af en berg-op wel lukte. Ofwel nog een keer lekker de laatste 3 km gereden met alle bochten erin. Al snel kwamen ook de andere “vrijdag groepen” bij het hotel aan en kwamen de eerste groepen die er al een dag waren ook terug van het toeren. Zij waren wel blij met de zonnige dag, want op de heenweg zijn ze alleen maar nat geworden. Na het over en weer evalueren van alle gebeurtenissen onderweg stond om 7 uur het eten op tafel. Gezellig met ruim 50 man in een grote zaal goed eten. Natuurlijk pas na de welkomstwoorden van de voorzitter.

Voor de zaterdag was er in onze groep gekozen om de rit door Luxemburg te rijden. En in tegenstelling tot normaal gesproken als laatste vertrekken, zijn we met de groep van Albert een keer als eerste vertrokken. De rit ging door omgeving Vianden, waar we vorig jaar op weekeind zijn geweest. Vianden, Diekierch, Reisdorf en nog vele bekende plaatsnamen vlogen ons om de oren. Wegen die we herkende van het vorig jaar, maar ook nieuwe stukken kwamen aan bod. Voor de koffie kwamen we nog over een brede vierbaans secundaire weg waar ook vorig jaar lekker overheen gevlogen werd. Natuurlijk moesten de twee tweecilinders van de groep (Mark en Bram) nog een paar keer extra door die bochtjes rijden voordat het tijd was om te pauzeren. Heerlijk om dat geluid van een tweecilinder zo tussen de bergen te horen. Daarna weer verder rijden. Na de koffie was het zeer lastig om wat te vinden om wat te eten. De route lag vooral om de dorpskernen heen waardoor we weinig eetgelegenheden zagen.

We waren al aan het begin van de middag weer terug bij het hotel, waardoor we een avondrit opgewaardeerd hadden naar een “middagrit”. Natuurlijk eerst even koffie bij het hotel. Na de middagrit hebben we nog een fotoshoot gehouden langs het “circuit” naar het hotel. Ik heb foto's gemaakt van onze groep die een paar keer over het “circuit” hebben gereden. Bram stelde voor om ook van mij een paar foto's te maken. Ik sta er anders nooit rijdend op. Ook enkele andere groepen kwamen voorbij en zijn op de foto gezet. Omdat er overdag al veel gereden was zijn we 's avonds maar aan het bier geschoten.

Zondag stond de terugreis op het programma. Nadat iedereen zijn/haar spullen in het busje had geladen en een aantal handen hadden geholpen om de shopper van Nul en Maria Pluk in het busje te parkeren kon de groepsfoto gemaakt worden. Zoals gebruikelijk duurt het even voordat iedereen verzameld is voor het hotel, maar toch, ook dit jaar is het weer gelukt.

De zondag was wederom een prachtige dag. Heerlijke Duitse slingerwegen om over te rijden en van te genieten. Vanaf zuid Limburg stond snelweg op het programma. Goed doorrijden, want Olland kwam in het vizier. Vroeg in de middag waren we weer terug in het zonnige Olland. We waren de eerste groep, dus lekker op het terras wat drinken en wachten op de rest. Die druppelde ook rustig Olland binnen en sloten aan op het terras. Een mooie manier om een wederom geweldig weekeind af te sluiten.

Organisatie super bedankt en “count me in for next year!!!”.

Henry v.d. Zande