Reisverslagen, zondag 7 oktober 2018


 

Het vertrekpunt was deze keer niet bij de Dorpsherberg, maar bij onze voorzitter Tonnie. De geur van koffie kwam je al tegemoet als je aan kwam rijden. Natuurlijk lagen de koeken bij Gerry ook al klaar. Super bedankt daarvoor!

Na wat gezever werd het tijd om te gaan rijden. Wij waren maar met 6 man. Onze Frank had de dag ervoor iets te diep in het glaasje gekeken. Ad had het te druk met poepluiers enja… Peter (opa) dat weten we allemaal wel! Maar goed, het was tijd om te gaan vertrekken uit Olland, naar ergens in Holland. Aangekomen bij Dennenburg moesten we met een veerpontje naar de overkant. Onze vurrijder Mari wilde wel een keer iets anders als alleen maar vurrijden. Dus vroegen we aan dieje pont- bestuurder of dat moeilijk was om een beetje over het water te varen. ‘’Nee’’, zei hij. Dus onze Mari achter het roer en daar gingen we. Van de ene kant naar de andere kant. Thanks Mari! Na wat kilometers meer te hebben afgelegd; van Lekdijk naar Waalwijk, was het tijd voor een kop koffie. We kregen dan ook een lekker puntje gebak van onze voorrijder Mari. Hij was op de Dolemieten jarig geweest, dus dat moesten we nog vieren. Natuurlijk ook even zingen! De groep van Gerard waren net te laat, anders hadden we net als een gospel koor geklonken.

Na wat gezever stapte we weer op onze motor om de rit op te pakken. En gingen we van Tiel gingen we naar Tuil. Op de wegen was het vrij rustig, dus schoten we goed op. Het zonnetje begon te schijnen en het ging voor de wind. Tot dat Marcel moest stoppen voor een plaspauze. Nog ff een peuk gerookt vertrokken we weer van Tienhoven naar Bokhoven, nee Mari een keer met het pontje varen is genoeg en van Ophemert naar Nederhemert en van Cromvoirt naar Helvoirt richting huis.

Het was al met al weer een mooie rit. Met dank aan Albert en de kornuiten van de verkensgroep.

Groetjes en tot ziens van een verreke.