Reisverslagen, Motorbeurs 2015


 

Wat heb je nodig ? Een nieuwe motor, een nieuw pak , een nieuwe helm , laarzen of banden. Er is voor iedereen wat op de beurs. Het lijkt wel ieder jaar hetzelfde maar toch lopen er weer een heleboel mensen op de beurs , het lijkt wel of het voor niks is.

Niks lijkt minder waar want je kunt wel iets goedkoops zien, dan blijkt naderhand toch duurkoop te zijn. Enfin , we zijn met zijn drieën afgereisd naar Utrecht (Mari,Gerard,Herwin). Niet met de motor maar lekker met de auto. Auto geparkeerd , jas weggehangen en toen meteen naar de Honda dealer gelopen.

Ik had me voorgenomen om dit jaar niet overal een foldertje en een ditje en datje te pakken maar ja binnen een uur heb je toch je handen weer vol . Toch was er weer iemand bij die een nieuwe motor wilde (nee niet Gerard) maar Mari. Ik denk dat het de leeftijd is die bij ons bepaald wat voor motor we rijden want Mari wil ook van het “hangen” af. Pijn in je polsen of je schouders of je rug , op een gegeven moment ga je toch iets anders zoeken. Mari had eigenlijk zijn zinnen gezet op de Honda Crosstourer . Na een enkele zitpogingen werd toch wel duidelijk dat het deze niet ging worden. Althans voorlopig niet. We hebben de hele dag door een soortgelijke motor gezocht en elk merk heeft er wel een maar de Honda komt er het slechtste uit wat betreft de zithoogte. Je hebt de Honda nc700, de Varadero,de vfr . Kawasaki heeft de Versys 650 en de Versys 1000 cc ook een hele mooie motor. Zelf ben ik geen Kawasaki-man en Mari denk ik ook niet maar ze hebben wel hele mooie motoren. Dan de Suzuki , we laten de andere merken maar achterwege want dat wordt toch niks of te duur of onbekend of te ver rijden voor onderhoud.

De Suzuki heeft de V-strom dit was tot nu toe nog de beste wat betreft het zitten. Het toeval wil dat er bij een bepaalde stand een extra verlaagde stond en een gewone V-strom . De gewone V-strom was een nieuw model, 1 jaar oud en weinig kilometers. Deze motor kon ook verlaagd worden. Er werden wat adressen en nummers gewisseld en misschien kwam Mari er nog op terug. Op een gegeven moment kwamen we bij een motor (ik weet het merk niet meer) dat leek wel iets, we hebben hem nog eens bekeken en we vonden hem nogal lang (wielbasis). Toevallig hoorde de verkoper dat en hij zei , dat valt wel mee , deze motor daar kun je mee gooien en smijten. Ik zei dan is ie verkocht want dat kan Mari het beste. Na nog wat rond gelopen te hebben langs de dealers en de 2-de handsjes werd het hoog tijd om eens te gaan roken. Daar was ik wel aan toe.

Op de beurs is een binnenplaats waar ze elk jaar wat stunts doen of iets anders laten zien met motoren. Ook dit jaar was er een “team” of “groep” of een stelletje “randdebielen” die dachten dat ze iets moesten laten zien aan het publiek. Op een binnenplaats van ongeveer 10mtr breed en 50 mtr lang werd er met de motors een burnout gemaakt, of flink gas gegeven en dan weg rijden en flink remmen en dan weer op hun achterwiel rijden terwijl zij in hun joggingbroek erop zaten, volgens mij zonder handschoenen ook nog. Wij konden lekker vooraan staan en ik zei nog tegen Gerard, dat dit zo maar mag. Hebben ze nog niet genoeg geleerd van die monstertruck. Zometeen gebeurt er iets en vliegen er ongeveer 750 cc’tjes over ons heen. Ik voelde mij niet op mijn gemak. Mijn woorden waren nog niet koud of er crashed er een recht voor onze neus tegen de vangrail aan en natuurlijk zat er iemand met zijn voet tussen de vangrail en de vloer. Meteen vlogen ze er met zijn allen op om de vangrail weg te schuiven. Beveiliging erbij en daarna de ambulance. De bestuurder was zo trots op zijn eigen verwondingen dat ie vergat om naar het slachtoffer te gaan. Ik weet niet of het nog op youtube staat maar ik heb het gevonden onder deze kop : “motorbeurs Utrecht stunt demo crash 2015” .

Na een blikje fris en een broodje hamburger (Gerard had liever een broodje frikandel) zij we weer verder gelopen. Na een tijdje kwamen we een moeder tegen met een kinderbuggy. Gerard zei nog “verrekt da jong hè un broodje frikandel” Mari en ik hebben Gerard tegen gehouden anders “ha da jong alleen een broodje gehad”. Ach we zijn weer eens van huis geweest. We hebben de nieuwtjes weer eens gezien , een tas met folders over vakantie, we zijn weer bijgepraat. En misschien volgend jaar weer.

Groet Herwin, Mari, Gerard