Reisverslagen, BBQ-rit 2 september 2018


 

Deze rit begon eigenlijk al met een berichtje van Barry van de Dorpsherberg dat hij ’s-Morgens gesloten was i.v.m. Samen Loop Voor Hoop. Dus een berichtje rond gestuurd via de mail en de MC-Olland app , dat het vertrekken was bij ons op de Horst nr.9.

Omdat wij 2 september niet alle bartafels standaard buiten hebben staan, heel da spul vur den dag gehaald, schotelslet erover, koffiezetapparaat in het tuinhuis gezet en wij waren klaar voor ontvangst. Er kwamen meer motorrijders op dagen als er opgegeven waren. Het was namelijk de jaarlijkse BBQ-rit die Schijndel dit jaar zou organiseren. Mar ja, hoe meer motors hoe meer vreugd. We hadden de koffie bijna op, belt Mari van Weert op. Hij had in Rooi getankt , maar toen starten zijn motor niet meer. Gullie allemaal denken : Diesel getankt ! maar nee: geen stroom ! Dus Erik, zo galant als hij is, springt op zunne Kawa om Mari te helpen. De rest ondertussen richting Schijndel gereden en ons bij de organisatie gemeld. Dus toen enkele groepen gemaakt en aan de rit begonnen.

Ik zelf reed achter Gerard en zijn volgers. We reden achter de groep van Mari, maar bij Geffen scheiden onze wegen door afwijking in de navigatie dacht ik. Verder gereden kwamen we de groep van Martien tegen. Eigenaardig mar het zal wel, na 2 keer St-Michielsgestel gekruist te hebben, reden we richting Den Dungen, waar het eten zou klaar staan. Gerard, zo ervaren als hij is, reed steil voorbij, maar laat ik daar net wel oog voor hebben, dus Gerard in geseind en terug gereden richting Fam.Sleutjes, waar het eten klaar stond. Daar aangekomen waren wij als eerste.

Even later komen Albert en zijn groep van de andere kant en hadden een heel andere gedeelte van de route gehad als wij . Albert en Jeroen hadden al enkele keren gewisseld om voorop te rijden, maar het was moeilijk om de goede weg te vinden. Maar onder het eten werden er enkele verhalen en anekdotes uitgewisseld. Het eten was geweldig, niet 100 maar 200%. Mijn complimenten voor de dames en heren die dit hebben gerealiseerd voor dat budget. Toen aan het laatste gedeelte van de route begonnen. Dit ging beter en ikzelf vond dit gedeelte ook mooier.

Als eerste uiteindelijk weer in Schijndel aangekomen. Daar nog een drankje gepakt op het terras. Het was dan ook heel de dag super weer geweest. Toen naar huis en daar had Gerry alles al opgeruimd, dus ik heb een leuke zondag gehad. Ik wil nog 1 ding kwijt : heren, geef voortaan allemaal op, ook als je niet met de BBQ meedoet, want dit is wel zo handig voor de organisatie !

Houdoe, Tonnie