Reisverslagen, avondrit 8 mei 2015


Hallo, even een klein verslagje van de rit van 8 mei.

Het begon al goed; ik zat al vroegtijdig op het terras maar daar ben ik ook unne Markus/Leenderts voor. We vertrokken om kwart voor zeven met schitterend weer.

Voor Erik de Bie begon het minder goed, er liep olie uit z’n motor. Maar ja, er zou ook eens niks zijn met Erik. Hopelijk heeft hij de volgende keer meer geluk. Maar goed, we begonnen aan een “sportieve rit”. Het was een hele móóie rit met veel bochtenwerk. Sommige mensen langs de weg zwaaiden naar ons. Ik dacht nog “zouden ze zien dat ik een nieuwe motor heb?”. Toen we aan de koffie zaten waren er die daar anders over dachten.

Toen kwam de groep van Joep Claes voorbij, Joep vol trots met zijn nieuwe BMW R1200GS. Ik zou zeggen; “Joep, veel rijplezier toegewenst en hou de goeie kant boven”. Daaropvolgend zette Gerard de rit weer vlotjes in gang, totdat we opeens op een onverwachte plaats zo’n gekleurd autootje, het tempo werd meteen drastisch verlaagd. Tot we door een smalle doorgang konden rijden waar die “wouten” niet door konden. Toen werd Gerard weer een stuk stranter en reden we weer op “niveau”. Toen we door Nijnsel reden begon een mevrouw vol enthousiasme naar ons te roepen en te zwaaien. Ik snapte niet goed wat haar bedoeling was maar toen we bij de Dorpsherberg aankwamen werd dat duidelijk; in onze groep reed Pierre Segers uit Nijnsel mee.

Uiteindelijk, toen iedereen weer veilig terug was gekeerd en we nog wat nagepraat en gedronken hadden, ben ik maar weer terug naar het vrouwtje gegaan. En die vroeg thuis meteen of we onderweg geen verbalen hadden gekregen. Ik zei: “als Gerard voorop rijdt zal dat niet snel gebeuren!” Albert, bedankt voor de mooie rit!

Groeten, Peter Markus