Verslag avondrit vrijdag 16 augustus 2019


 

Tonnie Voets heeft me gevraagd of dat ik een verslag wilde schrijven over de laatste avondrit van dit jaar.

Altijd blij als ik m’n motor start voor ’n kort avondritje. Deze keer weer verzamelen bij Tonnie en Gerrie want de “Herberg’ was nog gesloten. Effe tanken in Rooi en ik was als urste op de Horst. Daar worde altijd goed ontvangen met een bakske koffie en een lekker chocolade koekske. Na’n tijdje gebuurt te hebben kwam de rest ôk binnen gedruppeld. Om 19.30 uur waren we met 13 motors, redelijke opkomst zo vruug op d’n avond. Na wa gezellig geouwehoer werd besloten om de rit in een keer af te rijden omdat’t anders wel us donker zou kunne worre met’n tussenstop. En’t eindpunt was bij de Vriendschap in Boskant.

Om 10 vor 7 reden we aan in 3 groepen. Marie van Weert met z’n viere en Gerard van Gils met een groep van 7 motors, wij rede als leste aan. Martien Haan en Henk Verweert reden samen.

We hadden er meteen al goed de gang in richting Liempde – Boxtel – Oude Grindweg op - bij de visvijver links – binnendoor richting Oirschot waar we Martien en Henk voorbij reden. Weer Oude Grindweg binnendoor richting Liempde over de Mijlstraat – Lennisheuvel – richting Oisterwijk, met nog steeds ’n lekker tempo. En dat allemaal over kleine binnen weggetjes met lekker stuurwerk. Er was weinig verkeer op die buitenwegen. Prima toch! De boeren zitten om die tijd aan tafel of onder de koei, zoals ze altijd zeggen.

Flink doorgekacheld met de groep mooi bij elkaar. Toen over Netelsel en Biest Houthakkker, daar ergens zagen we Martien en Henk, die hadden zoveel gas gegeven da we ze weer zagen (ze hadden um un stukske ingekort). Toen naar Diessen – Beers – Oirschot en Best. In Best op de Randweg haakt Henny vd Zanden af omdat hij zag dat de temperatuur van z’n motor opliep. Wij verder……, stukje Groenewoud, weer via Best – Hoogstraat binnendoor naar de Vriendschap in Boskant waar Mari van Weert met de groep ook al zat.

Henny vd Zanden zat er ook?! Die was naar de Vriendschap gereden want hij had gezien dat de temperatuur van z’n motor niet opliep van 98°C naar 102°C en hoger, maar dat het de km waren die hij deze avond gereden had. Of dit helemaal klopt weet ik niet zeker, maar het was wel grappig. Martien en Henk zijn na de rit naar huis gereden, ôk moi. ’t Was’n lekker pittig ritje met veel stuurwerk. We hadden precies 1 uur en 40 minuten gereden op 120 km.

Effe vlug omgerekend zo’n gemiddelde van 72 km per uur over al die binnenwegen. Jammer, ’t laatste avondritje van dit jaar, maar de eerstvolgende rit van September zijn we er weer bij als we kunnen. Hopelijk met goei weer en goeie zin. Nog bedankt Gerard voor het perfecte voorrijden en het fijne tempo. Zo dat was het dan! Groetjes van de Vogel