Ritverslag, zondag 6 september 2015


Ritverslag 6 september Groep Mari van Weert.

Wisten jullie dat er in het holst van de nacht door fanatieke motormuizen van MC Olland volop geappt wordt over de komende motorrit. Ook door Erik die om 8.55 uur al bij d’n Dorps zat bij al z’n vrienden aan een lege tafel. Hij wist toen al dat hij niet toch niet mee zou rijden. Hij ging containers kijken bij Van Berkel want dat vond hij veel mooier zij hij. Iets wat ik niet begrijp.

Na 9 uur kwam iedereen binnen druppelen. Even wat koffie erin gegoten om te ontnuchteren. Dit geld ten minste voor enkele motormuizen. Na wat heen en weer gezever zijn we om 9.45 uur vertrokken met 7 man. Ikzelf zij de gek en Mark, Frank, Jan, Marcel, Pierre, en Albert in mijn hielzog.

Het was mooi droog weer op een enkele druppel na. Toen we na een uurtje rijden bij een veerpond aankwamen, moesten we achteraan sluiten bij de groep van Gerard. Wij snapten niet hoe die daar eerder aankwamen dan wij. Maar we kwamen er al snel achter dat zij 20 kilometer hadden afgesneden. Vanaf de veerpond hebben we zeker een half uur achter de groep van Gerard gehangen, omdat zij navenand niet doorreden. Toen die ergens stopten om de inwendige mens te versterken, konden wij gelukkig weer gas geven. Na ongeveer 2 uur rijden kwamen wij aan in het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst. Daar zijn we gestopt bij een herberg “ De Gouden Leeuw” voor koffie met gebak. Toen er even iemand niet oplette, werd zijn gebak snel opgegeten door een mus. Na een paar druppels regen zijn we weer verder gereden richting Duitsland. Toen we de grens gepasseerd hadden begonnen onze magen te knorren, en zijn we met 230 kilometer op de teller gestopt in Anholt bij een restaurant. Wij wilden eigenlijk ene stramme max bestellen, maar de eieren waren op. Dus toen maar een grote schnitzel met friet naar binnen gewerkt.

Toen onze magen gevuld waren, zij we maar weer aangereden. Op een gegeven moment werd er flink geseind door een tegenligger, dat we niet zo gruwelijk hard moesten rijden. En dat was maar goed ook, want een eind verder stond de politie en ene ziekenwagen. Er lag volgens ons een ernstige gewonde motorrijder bij zijn motor in de berm, en dat was natuurlijk minder. Na een plas en tankstop de rit afgemaakt tot dat ik bij Keldonk naar huis ben gereden, waar ik om 17.00 uur arriveerde. Al met al was het weer een zeer geslaagde dag!!! Iedereen bedankt en tot kijk.

Gr. Mari van Weert.