Ritverslag, zondag 4 oktober 2015


Zondagmorgen 4 oktober loopt om half 8 de wekker af, en buiten was het perfect motorweer!

Maar de dag ervoor een kei-skonne personeelsdag gehad van de firma Wouters, dus daar kon ik de naweeen nog van voelen. Dus maar een eind met m’n honden gaan wandelen en een goeie vette uitsmijter naar binnen gewerkt te hebben, was ik wir kei fit. Dus motor buiten gezet, motorkleren aan en richting de Dorpsherberg.

Ze zien me aankomen ( ik was ook nie zo heel vroeg) maar ze stapten dan ook gelijk op de motor. Ze dachten natuurlijk gauw wegwezen ,dan ben ik deze keer niet aan de beurt voor een stukske voor in ons clubblad. ! Ik kon zelf nog net met het groepje van Gerard aanhaken en we waren met 7 personen en reden binnendoor richting Venray. Daarna kwamen we bij het pondje van Arcen. Daar stond de groep van Mari al te wachten en toen Mari ekkes nie opletten, had Eric de Bie de motor van Mari aan de ketting liggen. Nou wij da pond op en dachten te betalen, maar dat had Eric inmiddels al gedaan voor heel de groep.

Joost zei: als we dadelijk van het pond af zijn dan vlug stoppen en koffie vatten, dan hebben we Eric mooi te pakken. ( Eric nog bedankt !) Toen we aan de koffie zaten was Gerard in geuren en kleuren aan het vertellen dat hij elk jaar met dierendag bloemen ging halen voor hullie Ellen. Die vent achter de bar dacht: Tjonge Jonge wenne……….!. Maar het bleek de trouwdag te zijn van dit jonge stel. Wij onze motor wir op gezocht en rijden dan richting Duitsland,( en dan zeggen ze dat er in Duitsland gin drempels liggen) maar op een gegeven moment zie ik Hennie met motor en al los kommen op zonne …drempel. Ik denk dat ze daar een Nederlandse gemeenteraad hebben.

Maar na zo’n 170-180 km gereden te hebben, kregen we honger, dus een echt restaurant opgezocht. Maar misschien iets te hoog gegrepen want niemand van ons wist wat er op de kaart stond, dus uitleg gevraagd! En toen we iets van varkenshaas hoorden was het meteen 7 keer…..JA, doe dé mar! Daarna reden we weer verder en volgens mij gingen we ergens bij Melich de grens over. Goed en wel de grens over begon Jeroen nerveus te worden want het lampje van het tanken begon te branden, en hij had lest al een keer van Sien Peijn naar huis moeten lopen! Dus in Horn mar getankt en toen via Ospel ,Someren, Helmond en net voor Gerwen rij ik dur de paardenstront, dus dé war mooi SHIT. Een rij van wel 30 auto”s en daarvoor drie grote paardenkoetsen, en om die allemaal in te halen zonder de verkeersregels te overtreden, da duurt wel efkes!

Maar eenmaal bij de Dorpsherberg aangekomen , kwamen Joep en zijn kornuiten ook vrij vlug aangereden. Je hebt van die oude auto’s met een witte streep op de zijkant van de banden, en dat had Jeroen ook, alleen zat ie nie helemaal aan de zijkant. Maar na een paar glazen drinken en wat buurten zat er ons leuk motordagje weer op. Hopende op 1 november (snertrit) dat we weer zulk mooi weer en goede opkomst hebben.

Groetjes Tonnie.