Reisverslagen, zondag 3 juli 2016


 

De “ik moet vlug terug , krijg bezoek , niet veel tijd , moet naar WiSH”

Rit van 3 Juli Eindelijk na al die regen toch nog een pluspuntje , het was mooi weer een goede opkomst en iedereen had er zin in . Er waren er een paar bij die hadden een paar ritten van de avondvierdaagse van het Dommeltje meegereden. De eerste dag daarvan was een natte , de tweede was droog en de andere dagen heb ik niet gereden. Maar goed , de rit van vandaag was rond de 236 km .

We vertrokken als eerste bij de Dorps (niet zo gek als je de titel kijkt hierboven) met zijn vieren richting Liempde, Boxtel  en Lennisheuvel . De vaart zat er goed in dus we zijn lekker op tijd terug. Komen we bij Oirschot waar we het kanaal over moeten en ja hoor weg voorsprong. De brug stond open. Of was dicht het is maar hoe je het bekijkt. Niet getreurd dan nog maar een tandje erbij. Na ongeveer 40 km dacht ik we zijn weer thuis bijna in Wijbosch maar we waren in Weebosch. Daarna door het rampgebied rond Luyksgestel (schade door de hagel ) ik heb niks gezien. (geen tijd) Wel dat er kampioenschappen BMX fietsen was , dat wist ik want ik ken iemand die daar was. Daarna naar Borkel en Schaft en een stukje door Belgie naar Gastel. Na ongeveer 95 km was het tijd voor koffie en gebak.

Waar het was weet ik niet precies maar we hadden besteld en de volgende groepen kwamen er al weer aan. We hadden aardbeien gebak besteld en Gerard en consorten wilde die ook wel hebben maar helaas, die was op, ze had nog ijstaart ja die wilde zij wel hebben. Tja ik zag die taart en die had ik ook wel willen hebben. Mari dacht dat ie niet vers was want hij was nog bevroren zei hij . Ik denk dat Mari iets gemist heeft in het begin.

Na de koffie weer opgestapt en verder . We hadden beter nog even kunnen blijven zitten want het begon te regenen . Achteraf hoorde ik dat de anderen niks van betekenis hebben gehad onderweg (heb ik niet kunnen checken). Het leek wel of we met de bui mee gingen dan regen dan weer niks dan regen eigenlijk te weinig om te stoppen en te schuilen. We hebben daarom in de buurt van Roggel besloten om de snelweg te pakken naar huis. Dit scheelde maar ongeveer 10 km met de originele route maar in tijd natuurlijk wat meer. Eindelijk kon Jeroen zijn geliefde Bestse weg pakken want die had hij bij de routes van het Dommeltje moeten missen. Die weg heeft toch een bepaalde aantrekkingskracht op ons motorrijders. Hij is ook schitterend geworden met dat asfalt en de kleine boompjes.

Rond 13.00 uur waren we terug in Olland effe vlug wat eten besteld en dan kon ik naar mijn bezoek en Jeroen naar de Wishtaxi en Joost had ook nog iets en Kees weet ik niet . Kom thuis motor in de schuur effe op de bank en laat het bezoek maar komen. Ne ongeveer een uur ging de telefoon , het was Marcel v G te S . Hij vertelde dat Ad vd T te V een schuiver had gemaakt op de Sonseweg dat is de weg van Lieshout naar Son . Het was in een scherpe bocht naar links , daar kwam Ad een vrachtauto tegen die te ver op de weghelft van Ad zat dus moest hij flink uitwijken. Daarna kon hij de motor niet meer corrigeren en maakte een paar buitelingen. Aldus Marcel en Jan. Ad is er goed vanaf gekomen met wat kneuzingen , pak kapot , helm kapot een rode neus (geschaafd) wie weet. Er kan een hoop de kliko in en als die groot genoeg is kan zijn honda erachteraan. Daar was niet veel van over. Ik was er met de aanhanger en vroeg of ik hem er op moest leggen of zetten Ad zei dat maakt niet veel uit. Gij doet ook alles om een nieuwe motor te kunnen kopen. Gij moet thuis maar eens bijkomen van alles vandaag en rustig iets anders zoeken zei ik . Ad zei dat er aan het huis nog het een en ander moest gebeuren dus het wordt misschien iets langer. Ik heb hem thuis afgezet en ben naar huis gereden waar mijn bezoek zat te wachten. Afgezien van het laatste (niet het bezoek) heb ik toch een mooie dag gehad.

Groet herman