Ritverslag, zondag 20 december 2015


Wie had het kunnen denken vlak voor kerst, 20 december en   15 graden. Voor enkele leden van de club was het reden om een rit te gaan rijden. Jeroen nam hierin het voortouw via de app.

Zondagmorgen waren we met z’n negenen bij de Dorps. Een geselecteerd gezelschap van een paar fanatieke “vlotte” rijders. Met algemene stemmen werd Gerard als voorrijder aangewezen. Hij had een route op zijn navigatie van MC Dommeltje, een route die ze voor zaterdag van de vierdaagse hadden gemaakt, en dat zou een mooie route zijn. Na vertrek uit de Dorpsherberg richting Bongers, der was er eentje die niet had afgetankt!! Toen “Ad” klaar was, werd de route opgepikt op de Leijerweg in Sint Oedenrode. De route ging oostelijk via Keldonk, Gemert, Bakel, Deurne, Liessel en Baarlo. Gelukkig werden de woonkernen zo veel mogelijk gemeden.

Het zou een route uit mijn handen kunnen zijn. Het is een mooie route die nu een eind langs de Maas naar het zuiden gaat. Het tempo zat er goed in. Er werd na enkele kilometers na de start in het midden van de groep wel wat van plaatsen gewisseld door de wat lichtere motoren, die liever wat dichter achter bij Gerard reden om het tempo wat makkelijker bij te kunnen houden. Jullie weten ook dat het bij het optrekken na elke bocht de achterband wat te verduren heeft. De motorrijder voor mij had daar iets op gevonden. Elke keer als er flink werd doorgetrokken zette hij zijn motorfiets op zijn achterwiel waardoor zijn voorband gespaard werd. Of dit uiteindelijk een positief resultaat heeft betwijfel ik. In de route was een stempelpost waar we zouden kunnen koffie drinken.

Maar bij aankomst op deze plek bleek deze dicht te zijn. Dan maar naar een volgende gelegenheid. Tja ook al was de route maar 180 km, met dit tempo waren er toch al motoren die dorst kregen. Bij Asten werd naar een tankstation gezocht en gevonden. Na het tanken de route weer opzoeken, maar onze voorrijden vergat een afslag naar rechts te nemen. We reden recht richting Meijel, waar we eerder die dag al geweest waren. Net voor Meijel gingen we rechts en pikte daar de route weer op. (we waren een half uur eerder ook al hier, maar daar kwamen verschillende rijders pas later achter toen we weer op hetzelfde punt kwamen waar we naar een tankgelegenheid zochten). We gingen nu links richting Someren verder met de route. Nog geen kilometer verder links en rechts een tank station…….!!!!! Verder lekker binnendoor richting Lierop, Mierlo. Mari besloot hier om af te haken. Ons Ria is vandaag jarig en zou op tijd thuis te zijn. Ook besloten Mark Erik en Frank af te haken.

De rest heeft de route uitgereden en bij de Dorps nog een consumptie genomen. De route was inderdaad een mooie route, heel veel binnendoor. Ga hem zeker komend jaar gebruiken met een paar kleine aanpassingen (verlengen tot ongeveer z’n 220 km).

Albert.