Reisverslagen, zondag 2 oktober 2016


Ritverslag 2 Oktober 2016 JAAA!! Het is droog !!

Het was alweer een paar weken..uhh maanden geleden dat ik met een rit van de club mee kon rijden. Nu was ik gelukkig weer een keer in de gelegenheid en gaf onze weervrouw de avond ervoor niet al te best weer voor de volgende dag. Maar ja, Hanneke moest die ochtend ook werken en had al aan oma gevraagd of die niet nog even een uurtje bij de kinderen kon zijn zodat ik om 9.30 uur toch op tijd bij ons clubhuis kon zijn dus of het nu regende of niet, ik ging op de motor zitten die ochtend. Even wezen tanken in Rooi en weer terug in Olland stonden er al meer motoren dan ik verwacht had vooraf.

Mooie opkomst van 20 motoren waarvan er 3 of 4 dubbel bereden. Onze voorzitter had mij de dag ervoor al benaderd of ik met de rit mee reed en of ik zijn mooie dankbare taak om iemand te strikken om het ritverslag te schrijven uit wilde voeren…. Je leest nu het resultaat daarvan… Tonnie dacht door een drankfestijn die avond waarschijnlijk niet in staat te zijn om zondagochtend zijn motor enigszins op een verantwoorde manier te kunnen besturen dus bleef er maar vanaf die dag. Wat waarschijnlijk ook wel een goede keuze is geweest, er waren daar naar horen zeggen meer prominente Ollanders aanwezig die anders ook graag op de motor zitten maar nu ook niet in staat zijn geweest blijkbaar. Maar goed, ik na mijn bak koffie toch mijn allerbeste stem verheven met de vraag of er iemand een stukske wilde schrijven over deze mooie dag om ons geliefde boekje mee te vullen… Er volgde….stilte…..ongelooflijke stilte….je hoorde het suizen van het riet naast de Pietjesdommel… zo ongelooflijk stil was het.

Na die stilte toch het geluid van ronkende motoren van de eerste groep die vertrok. Ik ben nog een van de weinigen die nog geen navigatie op zijn motor heeft dus het is dan altijd een hele sport voor een verslag om nog alle namen te onthouden van dorpen waar we geweest zijn, ik weet dat we richting de Utrechtse Heuvelrug geweest zijn en dat het een hele mooie rit was. Zeker omdat het ondanks de voorspellingen erg mooi weer was om te rijden, beetje fris maar dat houdt ook mooi alle fietsers van de weg die je ook liever niet tegen komt op al die mooie dijkwegen die we gehad hebben. Bij de koffie onderweg nog een keer de buienradar geraadpleegd en die gaf aan dat het omstreeks 13.55 uur in Olland zou gaan regenen. We hebben dus meteen besloten om weer verder te rijden aangezien de navi aangaf dat we om 13.54 uur terug zouden zijn.

BUIENRADAR…BEDANKT!! Nu zie je dat je niet hard hoeft te rijden maar dat op tijd rijden veel belangrijker is. Aankomst Dorpsherberg was 13.53 uur en droog. Na een minuut of 3 onder de luifel te zitten begon het dus ook te regenen. Perfect planning!! Abert en Gerard bedankte voor de uitstekende navigatie die geleid heeft tot dit heugelijke feit. Ik had namelijk die week ervoor mijn motor gewassen en gepoetst wat niet maandelijks gebeurd bij mij dus dat bleef u tot het laatst ook wel zichtbaar.. Om af te sluiten wil ik ook nog de oproep doen aan iedereen om er wat energie in steken om dit boekje in stand te houden, het is elke uitgave weer een kunst ( met name voor Joep )om het gevuld te krijgen met allerhande onzin wat enigszins met motorrijden te maken heeft.

Groetjes, Joost van de Wetering.