Ritverslag,zondag 2 augustus 2015


Vandaag mooi weer voorspeld, het zou een mooie dag voor motorrijden worden. Had er zin in. Er was een goede opkomst, maar hoefde zelf niet voorop te rijden omdat er genoeg voorrijders waren die graag voorop wilde rijden.

Ging zelf met groep van Gerard van Gils mee. Op tijd vertrekken en op tijd terug is zijn motto, valt mij wel in de smaak. We hadden vandaag een paar pondjes in het eerste deel van de route. Bij beide pondjes hadden we geluk, ze lagen al op ons te wachten. Kwestie van erop rijden en varen met die groep. Sneller kon het niet. Gerard is ook niet zo van te vroeg stoppen en ik denk dat het ongeveer halverwege de route was dat hij voor de eerste keer stopte voor de koffie. We zaten boven Apeldoorn en na de koffie gas erop, voor ons lag de IJseldijk. Deze bleek op het moment dat wij over de dijk moesten druk bezet te zijn door andere weg gebruikers, was wel jammer.

Achteraf zal blijken dat we daar toch wel gelukkig mee konden zijn. Toen we Deventer net uitgingen hadden we een mooie weg voor ons met ruim uitzicht, dus daar kon het gas er wel op. Lekker toerend door de bochten, achter ons nog een vreemde motor rijder die het ook wel lekker vond gaan denk ik. Ik was zelf de laatste van onze eigen groep en voor mij reed Cees.

Deze laatste hield op een bepaald moment in en snapte even niet waarom, maar het was al snel duidelijk. Een onopvallende politie auto met zwaailichten in de voorgril nodigde ons uit om te stoppen. Weet ook wel dat dat proberen weg te komen geen optie is dus maar aan de kant gegaan en gestopt, we waren het haasje zoals ze dat zeggen. Maar een onverwacht iets gebeurde er. De motor rijder achter ons had het nog niet door en gaf gas en reed met volle snelheid door, ons voorbij en dus de politie auto daar achteraan en zette ook meteen zijn sirene erbij. Uiteindelijk stopte ook die motorrijder. Zij stonden nu wel een heel eind voor ons. Vragend aan Cees, wat zullen we doen. Omdraaien en via een andere weg weer bij de groep proberen te komen. Als we naar de motorrijder met politie rijden worden we daar staande gehouden. De motorrijder kent ons niet, en zouden ze ons gefilmd hebben dan krijgen we misschien de bon thuis, dat riskeren we dan maar. Zo gezegd zo gedaan. We waren op dat moment op de vlucht voor de politie. Wel spannend op dat moment. Na een paar afslagen toch gestopt om te kijken of we Gerard konden bereiken. En dat was gelukkig wel, want ze hadden ons gemist. Wel een fijn gevoel dat je gemist wordt. Even uitgelegd wat er was gebeurd en uitgelegd dat we via onze navigatie terug zouden komen op de route maar ik wist nog niet op welk punt dat zou zijn. Zo gezegd zo gedaan, en zo zaten we op gegeven moment op de route maar wisten niet of we nu verder waren dan de anderen of erachter zaten. We zagen op gegeven moment een adres waar we zouden kunnen eten. Daar geprobeerd om te bellen, en weer hadden we contact. Na wat communicatie bleek toch wel dat we verder waren op de route dan de anderen. We zouden op hun wachten en daar gezamelijk iets eten. Daar geprobeerd andere groepen te waarschuwen van wat we meegemaakt hadden. Kregen even later al bericht dat de waarschuwing te laat binnen kwam. Mark had als voorrijder een vette bon van 305 euro op de Banddijk ter hoogte van Terwolde ( IJseldijk, waar wij even van te voeren niet vooruit konden vanwege drukte andere weggebruikers ).

Uiteindelijk was ieder aan het einde van de dag toch weer terug op de honk. Wil wel even nog zeggen dat de route op zich wel mooi was ondanks alles.

Albert…