Reisverslagen, zondag 15 oktober 2016


 

Het zou zondag 15 oktober en mooie zomerse dag worden, dus maar eens via de app van MC Olland gevraagd of er liefhebbers waren die op zondag tijd hadden om te rijden.

Uiteindelijk waren we met zijn zevenen en hadden om half tien afgesproken bij de Avia pomp. Daar hadden we besloten om de rit van 2 oktober nog eens over te doen, en Mark van Weert zou voorop gaan. Na een vlotte start kwamen we nabij Echteld waar we de snelweg over moesten steken bij een weg afzeting. Ze waren hier de kruising aan het asfalteren. We moesten rechtsaf de snelweg op en zijn er de volgende afslag bij Ochten weer afgegaan.

Nu wil de navigatie natuurlijk weer hebben dat je de snelweg terug neemt en dan bij de volgende afslag er weer afgaat, maar dat wist Mark ook wel dat dit niet ging. We reden een eind verder om daar links te gaan en kwamen uit eindelijk weer op de route. Bij Wijk Bij Duurstede hebben we koffie met gebak genuttigd. Hierna begon het gedeelte dijk waar we op 2 oktober zoveel fietser (wielrenners) hadden. Vandaag hebben we er geen last van zodat we op ons “gemak” deze dijk konden nemen. Ik bedoel hier met “gemak” dat we de dijk op een lekker tempo konden rijden natuurlijk zonder last te hebben van “ander” verkeer. Hierna gaat de route even door Rhenen waar we de Neder-Rijn oversteken en weer terug rijden aan de andere kant van de Neder-Rijn tot aan Rijswijk. Op 2 oktober hadden we hier een heel lang stuk waar geen asfalt lag, nu lag er een mooi strak geasfalteerde weg. Maar helaas was de weg nog niet opgepoetst. Er lag nog veel modder op de weg van werkverkeer die daar in de kanten nog van alles nog aan het bijwerken waren.

Op de terugweg ging het lekker vlotjes (als je de dijken gehad hebt rij je weer richting thuis), totdat we in de buurt van Vlijmen kwamen. Het werd ook al iets in de middag en dan gaan toch veel mensen de weg op om nog van het mooie weer te genieten. En hoe dichter we bij huis kwamen hoe drukker het leek te worden. Het schoot niet op. De hele tijd achter auto’s en fietser te moeten blijven hangen. Al met al een mooie rit deze dag gehad, en knap voor gereden door Mark.

Albert….