Reisverslagen, Weekend 2011 (groep Mari van Weert)


 

Mari Danny René Bram Peter Gerie en Maria en later is ook Frank erbij gekomen. Hierbij het verslag van onze tocht naar en in Duitsland. We gaan wel een mooi en lang weekend tegemoet, 4 dagen ipv 3.(Lekker veel rijden) Ochtends op tijd opgestaan ,ontbijtje en “op naar Olland” Daar hadden we al onze tassen neergezet (er was toen nog niemand). We zijn op tijd aangereden omdat we op tijd moesten vertrekken,omdat het een dagtochtje was van ongeveer 420 km (dit werd uiteindelijk plm. 480 km. ) Na te zijn vertrokken om 09.45 gingen we richting Eindhoven. Daar aangekomen ging het even niet goed met de navigatie van Marie en we gingen de verkeerde kant op. Natuurlijk zo snel mogelijk omgedraaid en de goede weg vervolgd. Onderweg in Duitsland is het wel goed gegaan,op een paar kleinigheidjes na. Peter viel op een gegeven moment op een zeer smal weggetje doordat er leem lag. Later viel Peter nog een keer toen hij zijn motor moest draaien en kon daarbij niet met zijn voet(niet voeten want je hebt als het goed is maar een voet aan elke kant van je fiets) bij de grond. Verder hebben wij een perfecte rit gehad en voor ons kon deze nog wel langer.

Dag 2 Na een goede nachtrust en een geweldig ontbijt wat daar bij Maas wel heel goed geregeld is weer vertrokken voor een dagrit van ik dacht ongeveer 240 km. Een mooie route zeker in het begin langs een weg met daarin het mooie bochten naar beneden. Een grote bui gehad,maar niet nat geworden(haha geschuild natuurlijk en koffie gedronken) Wel op een gegeven moment een fout in de route en we kwamen weer in Luthzerath uit. Daar aangekomen hebben we met de groep besloten om de avondrit te rijden. Deze was ook zeer de moeite waard. Uiteindelijk hebben we die dag dacht ik ook zo ongeveer 280 km. Gereden. Deze foto is genomen nadat we uitleg hadden gehad over het rijden over de weggetjes daar van een Duitse motorrijder die daar al jaren rijd.

Dag 3 Ook wederom goed geslapen. Mooie route met wel daarin (hoe kan het ook soms lijkt het wel Nederland) een weg omlegging. Maar wij wilden natuurlijk daar niet omheen, maar doorheen over het voetpad. Daar stond een Duitser die iedereen wel heeft gezien en gehoord dat we niet over het voetpad mochten rijden. We zijn natuurlijk allemaal doorgereden behalve Bram, die wilde wel eens weten waarom we niet daarover mochten. Hij zij dat het voor de voetgangers gestemd was en niet voor motoren, waarop Bram antwoordde : maar ik zie helemaal geen voetgangers! De goeie man draaide bijna door. Toen bram zij dat zijn auto daar ook op stond antwoordde hij dat het zijn straat was en zijn auto, waarop Bram antwoordde ; doe bist ein schagarijnige alte man. waarop de man helemaal begon te kwijlen, en bram reed toen maar rustig gewoon over het voetpad door.

Dag4 Weer naar huis, Het weer was een Beetje slecht en we hebben de eerste 50 km regen gehad. Ook een mooie route naar huis. Verder geen bijzonderheden gehad, gewoon lekker gereden. En zo hebben we ongeveer 1400 km gereden. In Olland even nagebuurt over de routes en over wat gebeurtenissen en daarna naar huis. Yep zelfs 4 dagen vliegen om, maar wel weer een geweldig weekend in Duitsland. Wij kijken al weer uit naar volgend jaar.

Rene en Bram v Galen