Reisverslagen, Weekend 2009 hotel Der Hollander Andreasberg


 

Hallo allemaal, ons motorweekend zit er al weer op, helaas, wat gaat dat snel. We hebben weer een dikke 1100 km. gereden, tenminste volgens onze teller, waarvan gelukkig het grootste gedeelte droog, warm en zonnig, met een kleine natte periode tussendoor. We begonnen gelukkig wat rustiger dan vorig jaar, motor nog even een beurtje gehad, nieuw bandje erop, netjes gepoetst, afgetankt, zo moest het toch wel gaan lukken, en het heeft dus gewerkt, zonder problemen vertrokken. Alleen 1 tegenvaller, één van onze leden had beloofd in een heel sexy nieuw lederen motorpak het weekend mee te rijden, maar dit was helaas niet op tijd klaar, ja, dat krijg je met een maatpak. We hebben heel wat stoplichten en rotondes gezien en onderweg nog even de snelle groep afgeschud, Albert wist de weg niet precies denk ik, hij wilde rechtdoor maar moest dus rechtsaf, zodoende. We waren nog maar net uit de kriebus van allemaal dorpen, een hele mooie weg in het verschiet, maar de achterste helft kwam maar niet opdagen. Onze jongste achtervolger had een afslag gemist, de heren zagen hun kans schoon en weg waren ze. Geri moest echt nog even vlug worden om ze in te halen, maar uiteindelijk is het hem toch gelukt. Tijdens onze eerste koffiepauze zoals gewoonlijk weer even Jos gefeliciteerd, hij was de 9de juni Abraham geworden dus dat moest even gevierd worden. Onze 2de onderbreking duurde wel wat lang, die Italianen van tegenwoordig zijn nou eenmaal niet zo snel. Tellen lukte ook niet zo, totdat ik het zelf wilde doen, toen kon het in één keer wel.
We kwamen als derde groep aan bij ons hotel, en wat bleek, de oudsten waren de eersten en dat wilden ze weten ook. Proficiat. Heel goed gedaan. Een eervolle vermelding waard. We waren nog net op tijd om ons eten te bestellen, hebben toen nog vlug even de omgeving verkend, en waren weer mooi op tijd terug om aan te schuiven. Lekker eten, een mooi hotel met nette kamers, in een mooie omgeving en lekker zonnig weer, wat wil je nog meer????. Douchen met warm water graag.!!!! Oh ja, dan moest ik de douche maar even laten lopen……. 5 minuten, hielp niet, dus `s morgens maar op tijd opgestaan, douchekraan opengezet, effe wat rond gerommeld, onze buren volgens hun zeggen wakker gemaakt, ik geloof er dus helemaal niets van, en na ongeveer een kwartier wachten eindelijk met warm water gedoucht, op de motor gestapt en samen met mijn kamergenoot alvast een rondje gereden. Het was lekker rustig op de weg, en we zijn via Best(wig), dat zag er bekend uit, maar weer terug naar ons hotel gereden. Daar kregen we nog meer gemopper van enkele slaapkoppen die we wakker hadden gemaakt, ja, hebben wij er erg in dat er mensen zijn die om die tijd nog slapen.
Ik denk dat we rond half 10 weer vertrokken voor onze zaterdag rit door de omgeving en al snel kwamen we bij een afgesloten brug, hier hebben we even van het uitzicht genoten en toen wij wilden vertrekken stuitte Herwin met zijn achtervolgers op hetzelfde niet te doorkruisen stukje Duitsland. Hierna hebben we nog enkele keren moeten draaien want ook in Duitsland wordt aan de weg gewerkt, maar goed dat we navigatie hebben. We hebben een hele mooie rit gereden, goede wegen met mooie bochten maar toch wel heel anders dan in de Eifel, daar is het allemaal nogal wat steiler. Terug bij het hotel ons eten weer doorgegeven, stipt op tijd, nog even een stukje gereden met zijn vieren, en toen waren we net op het nippertje weer terug, foei foei, moesten we toch bijna zonder eten naar bed. Herwin, Marga, Tonny en Gerry waren net iets te laat terug, oh jee, voor straf geen soep. Na het eten nog even een rondje gewandeld, komen we terug bij het hotel, heeft de snelle groep, je weet wel, die het eerste aangekomen was, die groep, der Hollander omgekat. Der Ollander vonden ze toch beter klinken. Het had alleen iets minder opvallend gemogen, maar hoe komen ze erop, zou je denken.

Zondag morgen, een lekker ontbijtje gehad, klaar voor vertrek. Het eerste deel lekker zonnig weertje, de voorspelling was 27 graden, poeh, dat wordt zweten vandaag. Tot de koffie ging het goed, nog lekker buiten gezeten en toen begon het van zachtjes miezeren tot keihard gieten. Niet zweten, toch een nat pak. Jammer. Terug in Nederland begon het zonnetje weer te schijnen, dus even drogen, koffie met gebak erbij, de een schud het water uit zijn laarzen, de ander gooit zijn gebak op de grond. Ach ja, als het maar gezellig is, en dat was het in ieder geval wel. Onze terug weg verliep niet helemaal vlekkeloos, dus we waren aan de late kant thuis, dit was wel jammer, bijna iedereen was al naar huis, dus van nakletsen is niet meer veel gekomen. Maar al metj al hebben we een fijn weekend gehad, wederom voor herhaling vatbaar, dus al het enigszins kan ben ik er volgend jaar weer bij.

Ellen.