Verslag motorweekend 2019, groep Gerard


20 Juni was het weer zover. Startklaar voor ons 4 daags weekend Luxemburg. Met een groep van 12 motoren zouden we vertrekken. Maar eerst met z’n alle ontbijten bij de Dorps. Goed verzorgt, dus met een goeie bodem begint ons weekend.

Omdat er 2 personen dachten thuis een beter ontbijt kunnen nuttigen waren ze nog niet aanwezig toen we wilde vertrekken. Dus een nieuw groepje gevormd, hun met 4 en wij met 8.

Jordy leek het wel gezellig om dan met ons mee te rijden, dus zo gezegd, zo gedaan. We vertrokken met goed weer, bewolkt maar droog. Onderweg ff koffie met echte Limburgse vlaai, z’n groot stuk, dat de volgende groep nog weinig keus had. Joep hebben we penningmeester gemaakt, die betaalde alles. Ja zo is Joep, vreemd geld geeft handig uit.

Tot de middag bleef het droog, maar toen toch maar even gestopt om regenpakken aan te trekken. 2 km verder een restaurant (als we dat hadden geweten). Maar goed, iedereen had goeie honger. Met ons meerdere, er was al een groep van ons binnen, en na ons kwamen de 4 die bij ons afgehaakt hadden ook nog binnen gedruipt. Sommige bestelden een kop soep, het leek wel een emmer waar je in kon verzuipen. Nog niet lekker ook. Andere bestelden kroketten, met van die taaie mik, dat zegt wat over de keuze, weinig dus. Maar de magen waren in ieder geval weer gevuld. Dus de rit werd vervolgt. Jammer van de regen, dat rijdt ook niet zo relaxt maar toch al bij al een mooie route die ons bij Machtemes Muhle bracht. Allereerst kwam er natuurlijk een grote krat BAVARIA alcoholvrij uit de bus voor Gerard, want die had denk ik niet all inclusieve betaald.

Nou, even wat drinken, buurten en daarna de sleutel ophalen van onze slaapplaats. Wij boffen, mogen naar de camping, een hele vakantiewoning voor ons zelf. 10 minuten lopen naar het hotel, waar eten en drinken klaar staat. Maar geen punt ’s avonds gewoon een lekker pilske pakken want we worden door de eigenaar naar onze slaapplek terug gebracht. We vuulde ons echte VIPS. Goed geregeld. Was ook wel nodig, want de weg ernaartoe was stikdonker. Ge zag gin hand vur ogen, Maar dat is altijd als je er je handen vur houd. Het was er, net als vorig jaar weer echt gezellig.

De 2e dag ’s morgens om 8 uur ontbijt, zodat we rond de klok van 9 konden vertrekken voor een route, stukje Duitsland, stukje Luxemburg 246 km. Mooie route, jammer van alle omleidingen, daardoor werd de route wel 320 km. Maar wat maakt het uit, vakantie dus tijd zat. Waar we allemaal geweest zijn, ik weet het niet. Maar fijn gereden, prachtig weer, heerlijke koffie met appelstrudel, ijs en slagroom en vanillesaus en een lekkere maaltijd onderweg. Dus wie doet je wat.

Bij terugkomst waren de 2 groepen die 3 dagen gingen al gearriveerd, dus gesprekstof genoeg. De hele bende was compleet. Toen was het wel over met alle plek in onze vakantiewoning. Want wat denk je, het leek Herwin en Marga wel gezellig om in onze woning te overnachten. Dat betekende douche en toilet delen, sleutel delen, afzien dus, en roepen als je wilde douchen of plassen, geen slot op de deur. (Gelukkig hadden ze wel een eigen slaapkamer) Was natuurlijk wel gezellig, konden we met z’n vieren terug lopen, en soms met 8 want er waren er nog 4 meer op de camping geplaatst.

Er werden weer de nodige pilskes genuttigd, en een goeie maaltijd naar binnen gewerkt. Het toetje kwam laat, maar was het wachten waard. Daarna voor de liefhebbers even stukje lopen en natuurlijk de avond afpruuven. Met zelf meegebrachte nootjes op tafel. (zat niet bij de prijs inbegrepen). Sommige gingen vroeg naar bed, andere laat.

Maar de volgende morgen iedereen weer om 8 uur present voor ontbijt. En alle met veel goeie zin want de weergoden waren ons goed gezind. Stralend weer. Tocht voor de boeg, grotendeels Luxemburg 220 km. Lekker bochtjes rijden, opletten voor flitspalen, maar vooral genieten.

Koffietijd, de beruchte 4 zaten al weer op het terras, en maar goed ook. Want Gerard, uitgerekend Gerard heeft een kapotte achterband, en toevallig heeft Rene een pompje bij. Ja René doet overal nogal luchtig over. Wij vroegen ons allemaal af waar hij dat in godsnaam voor nodig had, maar we moesten opletten wat we zeiden, wilden we nog lucht in die achterband krijgen.

Maar goed dat Gerard Ellen bij zich had, anders had hij er nu nog gestaan denk ik. Want die moest natuurlijk voor tolk spelen en telefonisch even een nieuwe achterband regelen. Maar ze kreeg het geregeld, nog even wat aanpappen met René, lucht in de band en wij naar een motorzaak 20 km terug. Joep voorop rustig aan maar veilig daar aangekomen. Terwijl Ellen weer voor tolk speelde en regelde dat er een nieuwe band op kwam hadden wij een goed excuus om een hapje te gaan eten Zelfs daar kwam het weer goed van pas dat Ellen erbij was en ervoor zorgde dat er paardenvlees voor Gerard op zijn bord kwam. Ja want die eet echt niet alles, verwende jongen. Als hij alleen was geweest had hij een wandelvakantie gehad, en 10 kilo afgevallen. Ondertussen hoorde we verhalen dat Herwin diesel had getankt, maar dat zal die groep wel lang en breed uit de doeken doen. Wij konden de rit weer hervatten. Echt super mooi. Veel gelachen, heerlijk gereden. Bij terug komst even alle verhalen aangehoord, naar de camping omkleden en weer terug voor een BBQ , een wandeling voor de liefhebbers, (waar vele weer rap van tong waren) en een gezellige avond. Tot in de late uurtjes werd er gefeest, door sommige misschien wel te veel en te lang, maar die verhalen zullen ook zeker elders terug te lezen zijn. Dus wat ons betreft, ZAND erover.

Na een goeie nachtrust, een blik op een flink versierde motor, en een ontbijt, klaar voor de terug reis. Met het zonnetje hoog aan de hemel, vele mooie wegen en bochten, en de nodige versnaperingen hebben we bij Maastricht de snelweg opgezocht omdat het toch wel erg heet werd in onze veilig maar o zo warme motorkleding.

Bij de Dorps nog even nagepraat over ons fijne weekend. Nu maar hopen dat er niet teveel bonnetjes binnen vallen.

Organisatie bedankt. Het was super. Op naar de volgende rit.

Namens Gerard en Ellen, Jack, Tonnie, Jordy en Boyke, Joep, en ondergetekende Mari en Henny.