Reisverslagen, Verslag avondrit 23 juli 2005


 

Een avondrit…. Het had een nachtrit kunnen worden, maar dankzij de vindingrijkheid van de voorrrijders en uiteraard hun voorkennis van de streek, is de rijtijd toch nog beperkt gebleven. Maar de eindverantwoordelijke voor het uitzetten van de route had iets minder slordig moeten zijn. Ad treft geen blaam, die had het weekend daarvoor nog voorgesteld om de route nog eens te rijden om de foutjes eruit te halen. Maar degene met wie de route werd uitgezet blaakte van zelfvertrouwen en had de boel aan het papier toevertrouwd en zag geen problemen meer…. Totdat er daadwerkelijk gereden werd. Toen kwamen de verrassingen. De eerste verrassing: ´´ was het nauw EW of 1eW ????´´, de tweede verrassing: ´´ Een doodlopende weg inrijden of niet ?´´ Hé….., het aantal km klopt niet meer. En zo waren er nog een paar.Het was duidelijk niet geheel duidelijk.
De routes van MC Olland worden altijd bewaard vanwege hun kwaliteit, maar deze moet gelijk de prullenbak in . Er deugde niks van. Je kunt nog niet eens zeggen: ach het was niet zo erg, we waren toch van de straat. Maar dat was het hem nou net: We waren niet eens van de straat. Het leek verdomme wel een puzzelrit.Het geheim: Ew en 1eweg L.of R. omdraaien en verder alles negeren (zoals doodlopende wegen ) dan is het toch een aardige rit. Maar ja, typistes zijn ook niet meer wat het geweest is.Ondergetekende stelt dan ook voor om die man die hiervoor verantwoordelijk was nooit meer een rit uit te laten zetten (tenslotte had hij in ieder geval die typiste moeten controleren of iets anders met de typiste moeten doen, en tenminste de route zorgvuldig moeten nalezen), , of het moet voor onze ergste vijanden zijn. Bij het uitzetten van nog zo´n rit door diezelfde man dient onmiddellijk royement uitgesproken te worden. Zo, ik ben even mijn gramschap kwijt ( en van een paar andere leden) nu ik deze frustratie van me heb afgeschreven. Kijk, want ik vind ook, dat wanneer er leden zijn die gedacht hebben :´´die rit is volgens de planning maar ca. 120 km, dat moet in anderhalf uur kunnen want ik moet straks thuis nog wat gaan doen , dat ze dan bescheten uitkomen en door een aantal keren op de verkeerde weg gezet te zijn, er maar liefst twee uur over doen. Ja, inclusief de pauze dan. Dus dat mag niet meer gebeuren. Terugkerend naar de normale verslaglegging van het ritje, als daar nog sprake van kan zijn, ritje ..ja, want het was maar een korte. Het was prima weer, geen regen en niet te warm, wat wil je nog meer.We vertrokken zoals gebruikelijk vanaf de Dorpsherberg, na een goed bakkie koffie van Ton, aan de avondrit .De eerste kilometers zijn voor niemand meer een verrassing want er zijn maar enkele wegen die naar en van Olland lopen. Die kunnen dus bijna met de ogen dicht worden gereden.

Tip van Tinus: hou toch maar de ogen open !! Er zijn heel wat bochten genomen maar ´´Het Brabantse Land´´ biedt toch nog wel wat mogelijkheden om een tijdje rechtdoor te blijven rijden. Zelfs werd door een enkeling de wens uitgesproken om wat meer versnellingen op zijne motor te bouwen. Wellicht kan een technisch lid van MC Olland een idee verder uitwerken … Het wil in ieder geval, naar mijn idee, wel zeggen dat degene die die wens uitsprak zich suf heeft zitten schakelen, totdat hij een stukkie reed waarbij dat niet noodzakelijk was, en zich misschien zat te vervelen. In de avond het Brabantse land doorkruisen is zo beroerd nog niet. Je moet alleen niet een ondergaande zon recht in je porem hebben. Dat is minder leuk In een aantal pittoreske dorpjes, de één iets minder pittoresk en groter dan de ander, in de omgeving zag men een aantal keren een groepje motorrijders voorbijkomen.. Zo was dat het geval achtereenvolgens in Eerde, Heeswijk-Dinther, Middelrode, Den Dungen, Gestel, Esch, Loon op Zand, Udenhout, Berket-Enschot en Oisterwijk. En uiteraard weer in Olland. Effe relaxen op je bike Fijn zo´n avondje motorrijden. En dan degenen die gek zijn op puzzelritten, hebben tenslotte ook hun hart kunnen ophalen. We hebben het na deze avondrit wel even zonder rit moeten doen, en dan in het hoogseizoen. Weliswaar zijn er vele leden op vakantie geweest maar ik meen te bemerken dat het ontbreken van een rit in de maand augustus een aantal leden niet zint.

T. S. Toer