Ritverslag verrassingsrit 2015


Zondag 19 juli 2015.

Deze zondag staat de verrassingsrit op de planning. De naam verrassingsrit snap ik niet helemaal aangezien bij iedereen de route, het bezoek aan het motormuseum en de bbq bekend was. Maar goed er werd op zich geen slecht weer voorspeld dus er stonden toch een mooi aantal van ongeveer 35 motoren klaar om aan de route te beginnen.

Na het woordje van onze voorzitter over het overlijden van Jan van Kronenburg en de wijze waarop van Jan afscheid is genomen kon de groepindeling gemaakt worden. Ik zat in een groep van 5 motoren met als koprijder Kees Timmermans. Ritverslag: We reden aan bij de Dorpsherberg, rechtsaf de Bobbenagelseweg op, linksaf de Liempdseweg op, linksaf de Boskantseweg op, vervolg Zuidelijke randweg, rechtdoor Lieshoutseweg op, rechtsaf Vresselseweg, links af…. Iets doe ik verkeerd denk ik, volgens mij is dit niet de bedoeling van een ritverslag dus gaan we maar verder met wat te vertellen. Wij waren als derde groep vertrokken, op zich was het goed weer alleen de weg was nog wel wat nat van de bui ’s ochtends. Na enkele kilometers gereden te hebben zagen we in Erp dat Erik de Bie en Marcel van Gorkum waren aangesloten bij de groep van Martien den Haan. Laten we voorop stellen dat wij deze keuze respecteren, dus de volgende keer mogen jullie ook gewoon met die groep vertrekken. Jullie hoeven je voor de rest van de leden niet groot te houden, zoals de voorzitter al aan gaf: er heerst een hoog clubgevoelgehalte.

Na een tijdje rond te hebben gereden kwamen we aan bij het motormuseum. Alles was daar goed geregeld, we konden daar wat eten en drinken en natuurlijke naar oude motoren kijken. Toch voelde ik men eigen daar niet helemaal op mijn gemak, gezien het bouwjaar van mijn motor was ik ergens toch bang dat ik bij de voorzitter achterop naar huis zou moeten. Na de eigenaar van het motormuseum overtuigd te hebben dat ik dat liever niet deed in verband met de veiligheid mocht ik mijn eigen motor gelukkig weer mee nemen. Helaas begon het op dat moment redelijk hard te regenen en hebben we in overleg met de groep de route afgebroken en zijn we de kortste weg naar huis gereden.

Gelukkig hadden we na de rit nog een barbecue bij de dorpsherberg. Berry dacht denk ik dat Erik en Frank de Bie allebei zouden komen gezien het grote aantal stukken vlees wat hij klaar had liggen. Het was super geregeld en ook na de barbecue was het volgens mij nog best gezellig, tenminste zo voelde dat maandagochtend……. Tot zover dit ritverslag, tot de volgende rit!

Groeten Jeroen Erven.