verslag Truckrun CVS 2017


 

Net zoals 2 eerdere edities van de Truckrun nu ook weer de vraag vanuit MC Joyride aan de leden van onze vereniging om mee te ondersteunen met de begeleiding van de vrachtwagens. MC Joyride word door CVS (Chauffeurs Vereniging Schijndel) gevraagd om de motor begeleiding te doen met de truckrun, maar die hebben niet genoeg capaciteit om dit met hun eigen leden te doen dus worden alle zeilen bijgezet om dit om de 2 jaar weer voor elkaar te krijgen met voldoende motorrijders.

Vanuit onze club waren we met 7 Ad van den Tillaart, Cees Timmermans, Danny van Zoggel, Henk Kersten, Mari van Weert, Tonnie Voets en ikzelf. Zoals de andere keren weer een hele klus voor de organisatie om dit te doen, al die mensen in de vrachtwagens helpen en voorzien voor- tijdens en na de truckrun van een hapje en een drankje. Vind het knap hoe ze met deze middelen al die mensen allemaal een geweldige dag kunnen geven. Totaal waren het ongeveer 150 vrachtwagens met allemaal 1 of 2 passagier(s) met een geestelijke en/ of lichamelijke beperking.

Omdat er niet voldoende motorrijders waren om de vrachtwagens in 2 groepen te splitsen en te begeleiden had de aanwezige politie ( die ook meereden met de motor) samen met de organisatie besloten dat het dus allemaal in 1 groep ging gebeuren.

Dit gaf ons met het rijden wel wat meer rust maar de andere weggebruikers hadden wel wat meer geduld nodig want je moest wel even wachten als je heel de stoet voorbij moest laten gaan. Je treft dan natuurlijk ook wel mensen die dit niet op kunnen brengen of ook andere diensten die met de tijd te maken hebben onderweg, denk aan een taxichauffeur die anders zijn volgende rit niet haalt of een buschauffeur van een lijndienst die anders heel de dag achter de feiten aan rijdt..

De route was ten opzichte van de vorige edities volledig omgedraaid dus gaf ook weer andere uitdagingen om dit op te kunnen lossen met de begeleiding. Een paar mooie stukken in de route toch even vooruit moeten (mogen) rijden om de volgende rotonde of kruising af te zetten, dus af en toe toch wel even lekker door kunnen rijden. Ook mooi om te zien dat die motoragenten toch ook wel iets menselijks hebben en ook van motorrijden houden als je met 110 km/u over de zuidelijke randweg in Sint-Oedenrode ACHTER een agent aan rijdt omdat je hem moet volgen.. Meestal is de positie andersom als je met die snelheid over een weg in de bebouwde kom rijd en er een agent in de buurt is.

Ook hier zag je weer dat er veel vrijwilligers en sponsoren nodig zijn om een evenement als dit in een schappelijk budget te kunnen organiseren.

Het was weer een mooie ervaring en ben weer van de partij als het over 2 jaar weer nodig is met begeleiden.

Groeten Joost van de Wetering.