Reisverslagen, Spel van het jaar 2011 (wie is de man)


 

Omdat er zo veel over is gepraat over de spelavond met de vrouwen zal ik toch maar even de spelregels van het spel wie is de man bijvoegen: Wat heb je nodig: -Mensen die mee willen doen -Papiertjes -Pennen -Een stopwatch -een bak of schaal -schaamteloosheid -en een hoop drank De bedoeling is dat iedereen die mee doet 3 of 4 briefjes met een bestaand woord opschrijven op een papiertje en deze 2 keer opvouwt. Deze briefjes worden allemaal in een bak gedaan en door elkaar geschud. Wanneer dit is gebeurt maak je teams van 2 personen. Nu kan het spel beginnen. Het spel gebeurt in 3 rondes.

Ronde 1: in deze ronde moet je in een halve minuut of in 1 minuut (net wat je afspreekt) raden wat er op het briefje staat. Dus 1 iemand van het team omschrijft t woord en het andere teamlid raad het woord. Wanneer het woord geraden is pak je het volgende papiertje uit de bak om zoveel mogelijk woorden te raden in de afgesproken tijd maar er zijn een aantal dingen die je niet mag gebruiken bij het omschrijven van het woord en dat zijn -Kleuren. -Cijfers of telwoorden. -Hoofdletters als in bij voorbeeld namen, steden, enz. -Windrichtingen als in noord, oost, zuid, west. -Of een deel van het woord. Wanneer 1 van deze dingen wel word genoemd ben je af ! dus de andere teams moeten goed opletten of ze wel of niet zijn genoemd. Wanneer de minuut voorbij is is het volgende team aan de beurt dit gaat door tot alle briefjes op zijn. Wanneer alle briefjes op zijn worden de briefjes geteld bij de teams en word er opgeschreven hoeveel punten je hebt gehaald in ronde 1. Alle briefjes worden nu weer opgevouwen en terug in de bak gegooid. Je moet dus goed onthouden welke woorden er in ronde 1 zijn gebruikt!

Ronde 2: In deze ronde mag je maar 1 woord gebruiken om het woord wat op het briefje staat te omschrijven! Hierbij mag je alle woorden gebruiken als het maar geen deel van het woord is en het woord mag niet gebruikt zijn door een ander team anders ben je af en gaat de beurt door naar het andere team. Ook dit moet in bijvoorbeeld 1 minuut gespeeld worden. Wanneer alle briefjes op zijn tel je als team de briefjes op en schrijf je op hoeveel punten je hebt behaald. Daarna vouw je ze weer op en stop je ze weer in de schaal.

Ronde 3: In deze ronde moet je het woord wat op het briefje staat uitbeelden zonder geluid te gebruiken ook in deze ronde heb je maar 1 minuut om zoveel mogelijk briefjes te verzamelen. Gebruik je geluid bij het uitbeelden ben je af en gaat de beurt naar t volgende team. Als alle briefjes nu weer opzijn tel je deze weer op en schrijf je het op bij ronde 3. Nu tel je alle punten bij elkaar op en het team wat de meeste punten heeft gehaald in 3 rondes heeft gewonnen. Ik hoop dat jullie het spel nu snappen zijn er vragen dan hoor ik het wel!

Groeten Bram (pornoster)