Reisverslagen, Snertrit 6 november 2022


Er was veel regen beloofd door de weer goden, maar de richting waar we heen gaan en in Olland zou het droog zijn tot ongeveer 2 uur in de middag.

De opkomst was niet echt slecht, ongeveer 20 personen. Opvallend was dat de choppers goed vertegenwoordigd waren, en ze hadden er zin in. Ze vertrokken als eerste……….

Ook wij vertrokken op tijd want we wilde voor de regen binnen zijn, we hadden voor de lange versie gekozen. Bij het opstarten van de navigatie gaf ze aan dat we om half twee terug konden zijn, maar dat is zonder pauze tijd dus gas erop…….. Eenmaal aan het rijden ging alles vlotjes, het was opvallend rustig op de weg. De kilometers vlogen onder onze banden door. De routemaker heeft een goede keuze wat betreft motorwegen, veel om de dorpen heen. Net voorbij vliegveld Volkel reden we de choppers voorbij. Bij Ven-Zelderheide gingen wede grens over om even in Duitsland een paar zeer mooie wegen te rijden. Net voor Millingen aan de Rijn gingen we richting Kerkendom en waren we weer in Nederland. Nu hadden we vele kilometers dijk wegen tegoed. De Ooi polder dijken namen we er ook maar bij en kwamen net voor Nijmegen uit waar we richting Beek en Berg en Dal reden.

In Berg en Dal hadden we er ongeveer 125 km op zitten en tijd voor een bak koffie met appel gebak. Na de koffie richting Malden en Heumen en Boskant (Gelderland). Hierna de Maasbandijk, lange dijk met wel veel drempels, maar toch wel lekker te rijden. Nabij Rossum waren we al best wel dicht bij huis maar we hadden nog geen pontje gehad vandaag, dus dan maar richting Alem waar we het pont namen. Aan de andere kant van de Maas reden we richting de Wild. Door de polder naar Berlicum.

Vandaar richting Olland waar we ongeveer om half twee aankwamen en de snert werd geserveerd met roggebrood en spek. Heerlijke snert, wel 2 keer opgeschept… , Gerrie bedankt, je bent een goeie soepmaker…

Albert.