Reisverslagen, Snertrit Ad


Ritverslag snertrit 6 november 2022 Vèrrekesgroep

Wat gaat de tijd toch snel, Vandaag alweer de laatste rit van dit jaar, en volgens mij heeft het bestuur van tevoren een hele bos kaarsen aangestoken, want het droge weer was tot op de minuut voor ons gereserveerd!

Vanmorgen meldde ik me om 9:00 uur bij Mari achter het huis, en al vlug was Michel er ook. Mark kon helaas niet mee, iets met kleppen stellen en groot onderhoud bij Gijs, Pierre liet weten dat hij op zijn kleinkind moest passen en Marcel en Frank gingen ook niet mee, zodat we met zijn vijven waren, mooi wendbaar groepje!

Nadat we de laatste nieuwtjes hadden uitgewisseld togen we richting Olland, na een tankbeurtje in Rooi, waarna we bij ons clubhuis weer een heerlijke bak koffie voorgeschoteld kregen. De “langzame groep” vertrok net toen we aankwamen, want die wilden kennelijk ook voor de bui binnen zijn, en volgens mij hadden ze een alternatieve route, we hebben ze nl niet meer gezien onderweg.

Heel fijn was het dat Erik er na zijn blessureleed weer bij kon zijn, hij stak ons alweer meteen de ogen uit, trots ons zijn nieuwe aanwinst tonend, een fraaie Kawa Versys stond op de stoep te glimmen! Ook Jan had flink uitgepakt, met een glimmende goudkleurige Bennelli caféracer was hij helemaal het mannetje, mooi machientje, zeker. Mari trok zoals vanouds weer prima op kop en had er al meteen een lekker gangetje in zitten, via Erp, Zeeland, Grave en Heumen ging het voortvarend richting Duitsland.

Vervolgens doken we via Millingen aan de Rijn ons land weer binnen en begonnen onze blazen vol, en onze magen leeg te raken. Bij Ooij vonden we een fijne tussenstop bij Restaurant Oortjeshekken, die een goddelijk stuk appeltaart en lekkere koffie in huis hadden, voor herhaling vatbaar! Hierna de sokken er weer ingezet, met één oog op buienradar was het duidelijk dat we maar beter rond twee uur terug konden zijn, Albert moet dat hebben voorzien, want de route ging noordelijk van de Maas via Appeltern naar Alem, een heerlijk stuk dijkweggetjes waar we ons flink konden uitleven!

Via het pont(met een T!)je richting Kruisstraat en vandaar via Berlicum en Schijndel terug naar Olland, waar de gebroeders Voets en de groep van Gerard ons opwachtten met overheerlijke snert en roggebrood met spek, Gerry bedankt voor jouw culinaire hoogstandjes en Albert bedankt voor weer een supermooie rit!

Tot de 26ste, op ons motorfeest, en anders tot de eerste rit van 2023,

Groeten VFR Ad