Reisverslagen, Rondje Assen in 2:19


 

We hadden het er vaak over in de Verkensgroep. Ik denk wel bijna zo lang als ik lid ben (bijna 10 jaar). Wat zou het gaaf zijn om te doen en spannend. Zou je verzekerd zijn? Hoeveel kost het? Welk niveau, beginner, snel, zeer snel? Zou het niet te langzaam gaan of juist te snel? Hoe kom je thuis als je ‘m in poeier rijdt? Waar, wanneer, met wie? Ikzelf was al 5 jaar gestopt en ik was er wel vanaf, dacht ik. Ik was begonnen toen onze oudste 1 jaar was. Meerdere jaren een aantal keer per jaar. Soms met een kameraad van vroeger, soms alleen. Vaak op circuit van Zolder, want lekker dichtbij: ‘s

Ochtends vroeg heen, daar aangekomen spiegels eraf, wat lucht uit de banden, 5 sessies rijden, spiegels er weer op en naar huis. Eerst op de Ducati (op een ouwe fiets moet je het leren), later op de Triumph (ook al bleef de rijder de zwakste schakel, niet de motor). En zo gingen de jaren voorbij. Totdat ik bezig ging met de motorvakantie die 3 maanden zou moeten duren; je kunt niet alles doen en dus stopte ik met rondjes rijden.

Tijdens het jaarlijkse MCO motorweekend werd er altijd wel over gesproken, zeker na een avondje losgaan in de plaatselijke speeltuin in de Eifel of ergens anders. Volgens mij heeft Frank zelf een extra motor gekocht een tijd terug voor het geval we echt een keer zouden gaan (maar die is inmiddels alweer verkocht). Volgens mij was Mark degene die er weer over begon dit jaar ergens in februari, Pierre had er snel ook wel oren naar en toen vroegen ze of ik zin had om mee te gaan naar Assen? Assen kende ik alleen maar van 1 keer in de regen, dus dat leek me wel gezellig, beetje rijden, beetje buurten, waarom niet? Gewoon nog een keertje om het af te leren dacht ik toen. Dus zo gezegd zo gedaan; snel alle 3 geld overgemaakt en daarna kon de voorbereiding beginnen; aanhangers huren, slaapplaats regelen, weerbericht in de gaten houden, nieuwe banden op laten leggen.

En maandag 23 aug was het zover; ik reed met Pierre mee met onze motoren op de aanhanger. Mark sloot met bus en zijn motor op aanhanger een stukje later aan op weg naar Hooghalen waar onze slaapplek was bij een mevrouw die door de lokale bevolking überheks werd genoemd…..En de volgende ochtend waren we in 10 min waar we wezen moesten. 

We zaten bij elkaar in 1 groep met nog 3 andere rijders en een voorrijder (een manneke op een Suzuki SV650, maar die verrekkes sturen kon). Met ons waren er zeker nog 8 groepen waarmee we samen de baan op gingen. Het was druk, zeg maar gerust heel druk. Er moest regelmatig ingehaald worden, maar dat verliep meestal best soepel. De eerste sessie was wennen. Ik had ook nog niet eerder met deze Triumph op het circuit gereden. Pierre en Mark reden rond alsof ze nooit anders gedaan hadden. Super vlot.

Het ging dus goed, zeg maar gerust heel goed. We bleken uiteindelijk het snelst van alle beginnersgroepen rond te gaan.

Jan