Ritverslag zondag 7 juli 2019


 

Zondag 7 juli, prachtig weer, dus motorkleding aan en even mijn spiksplinternieuwe achterband gaan uitproberen op de Boskantseweg, na 2x op en neer (1e keer rustig aan en goed kijken) voelde het wel goed, nog even gaan tanken bij de Total.

Komt Erik heel blij aanrijden, “gelukkig dat ik jou zie, alle tankstations zijn dicht vandaag, kan ik van jou mee tanken want ik heb geen pasje bij”! Ik denk, die komt rechtstreeks van een feestje of zo, dus ik zeg “ik sta hier toch gewoon te tanken!” Zet hij onderhand zijn zonnebril af en zegt, o, ja, tis helemaal niet zo donker, en der zit iemand achter de kassa! ( ik weet het nog niet zeker maar volgens mij wilde hij gewoon gratis tanken)

Toen naar den Dorpsherberg waar we weer een lekker bakje koffie kregen voordat heel de groep naar Schijndel vertrok voor de open rit aldaar van MTC Joy ride Schijndel.

Toen zag ik Tonnie zitten en vroeg hem meteen of ik nu eindelijk een keer een verslag mocht schrijven wat hij voor deze keer goed vond. Na (alweer) een bakje koffie zijn we met 6 Verkens, Mari, Ad, Frank, Erik, Marcel en ikzelf vertrokken voor een mooie rit richting Maas en Waal, en de Utrechtse Heuvelrug.

Omdat ik pas jarig was geweest wilde ik graag de groep trakteren op gebak met koffie maar niemand wilde gebak, ze wilden graag eten, dus dat gebak ging niet door, volgend jaar nog maar een keer proberen dan.

Mooie schone wegen gehad, geen drupje regen dan kan zo’n dag eigenlijk niet meer stuk, maar ja, het is de verkensgroep en er moet altijd iets gebeuren, dus, na een plaspauze was het zover, Frank zijn Italiaan wilde niet starten, was op het motorweekend ook al zo, maar op een of andere manier dacht Frank dat het probleem zichzelf zou oplossen!!??

Nadat een voorbijganger startkabels geregeld had hebben we de Aprilia aan de praat gekregen en zijn we verder gereden. Op het laatste (3e) pontje waar je eigenlijk de motor moet afzetten is na overleg met de “schipper” geregeld dat Frank zijn motor mocht laten draaien tot ergernis van de vele fietsers die achter hem stonden!

Vanaf dat moment leek het de broers de Bie beter om recht naar huis te rijden en zijn we met 4 personen verder gereden om de rit af te rijden. Iedereen was uiteindelijk veilig thuis gekomen, dus is het een prachtige dag geweest.

Groeten allen en tot de volgende rit!!

Pierre Segers