Ritverslag zondag 4 augustus 2019


 

Omdat de Dorpsherberg gesloten is, was het verzamelen bij de familie Voets op de Horst. Ja, als je met 2 man uit één familie in het bestuur wilt zitten moet je er wel wat voor doen. Maar dit is hen wel toe vertrouwd en de koffie stond mooi op tijd klaar.

De opkomst was goed en rond kwart 10 was het tijd om te vertrekken. Er waren 5 groepen. Ons groepje bestond uit 8 motoren met als voorman Gerard van Gils. Vanaf de Horst ging het richting vuilnisbelt. Via Vressel en Beek en Donk richting Oost-Brabant. Ter hoogte van de Vresselse Hut kwamen we veel wandelaars tegen, ik denk dat er een oude vlam van Ellen van Gils tussen zat, want hij zwaaide nog al uitbundig (met z’n middelvinger).

In de buurt van Oploo dacht ik ‘we zullen wel richting Duitsland gaan’, maar onze routemaker had een andere richting bedacht namelijk richting Cuijk. En vandaar af richting Maas. Over mooie dijkwegen en door kleine dorpjes reden we richting Ravenstein.

Daar aangekomen hadden we een kleine 100 kilometer gereden en werd het tijd voor koffie. Toen we een mooi terras hadden gevonden stopte daar net de groep van Albert Verhagen en de groep van Mari van Weert. Om niet het risico te lopen dat al de appeltaart op was zijn wij doorgereden naar het volgende dorp, Demen. Daar hebben we koffie gedronken samen met de groep van de gebroeders de Rooij.

Na de koffie ging het verder richting Den Bosch. En vandaar af naar Drunen. Maar het werd steeds drukker met fietsers en wandelaars. Vandaar af ging het weer richting huiswaarts. Via Helvoirt, Biezenmortel richting Boxtel. In Liempde werd besloten om bij café het Groene Woud te eindigen en daar nog wat te drinken.

Op het terras hebben we nog gezellig wat na gebuurt. Voor mij was nog maar 300 meter naar huis. En daar valt niet veel meer over te vertellen. We hebben weer een mooie zondag gehad.

Tot de volgende rit maar weer.

Jack Merks