verslag Openrit MC Olland 7 mei 2017


’s morgens al om 8.30 uur afgesproken bij de Dorpsherberg, opkomst onze groep was niet groot Bert en jeanne, Driek, Martien en Roos, dit kwam omdat niet de motor maar Piet reijnders heet liep omdat de motor niet wou starten. Geen stroom was de oorzaak, om 11.30 had hij het voor elkaar, waarschijnlijk een kabeltje los of geen goed contact gemaakt. Ook Henk en Hannie lieten het afweten deze hadden een weekendje ergens in noord Nederland besproken. Pietje was hoorde ik naar Amsterdam, wat hij daar ging doen weet ik niet, ik denk niet dat geen wat toch veel mannen daar gaan doen.

Het weer was prima ’s morgens al 12 graden en hele dag droog was de voorspelling, en deze kwam een keer uit. De zon stond vandaag wel zo laag dat wij hem niet hebben kunnen zien, maar ja je hebt er dan ook geen last van. Onze rit was nog korter dan de korte rit (165km) dit omdat de Termeertjes ’s middags nog naar de familiedag moesten.

Na een kopje koffie met gebak in een wegrestaurant te Malden, wat al vroeg open was zijn we verder gereden tot in De Mortel waar we de geluncht hebben. Om ± 14.30 uur waren we thuis zodat de Termeertjes nog om 15.00 uur op de familiedag zouden kunnen zijn. Wij hebben dan ook alleen de groep van Gerard nog in De Mortel voorbij zien komen. Ook hebben we een kat gezien met nog 6 levens, een heeft hij vandaag verspeelt hij ging namelijk tollend tussen mijn voor en achterwiel heen, beetje geluk dat deze wat ver uit elkaar zitten denk ik.

Over de totale rit en het aantal deelnemers kan ik dus niets vertellen, dit omdat we niet meer in Olland zijn geweest en ik dit verslagje meteen na thuiskomst heb gemaakt anders komt er niets meer van. Al met al toch weer een leuke route gereden en de zondag weer bijna gevuld door kunnen brengen. Volgende maand hoop ik wel vier dagen de zon te zien zelfs al zou ik er een beetje last van hebben.

Martien de Haan Het langzame en kleine groepje