Reisverslagen, Openrit MC Olland


Open rit MC Olland, 1 mei 2016 “Rondje Nijmegen”

Afgelopen 1 mei was het weer tijd voor de open rit van ons clubje. Voor mij persoonlijk de eerst rit in clubverband van het jaar. Het mooie voorjaar zat eraan te komen maar die 1e mei was het nog niet super, maar zeker goed genoeg om motor te gaan rijden. Misschien nog te koud voor veel fietsers, dus misschien niet al te veel fietsers.

Na diverse collega motor rijders van andere clubs te hebben verwelkomd stonden we om 10.15 op het punt om te vertrekken, toen er nog een groepje uit Schijndel binnen kwam. Toch nog even wachten voordat Albert, Joost, Pierre en ik konden vertrekken. Een lekker klein clubje voor de laatste groep. De rest wilde niet zo lang wachten. Maar wat rijdt dat toch ook lekker in een klein groepje.

We vertrokken richting Nijnsel en en binnendoor richting Breugel, Boxmeer en verder richting de grens. Even over de grens, net de 100 km gepasseerd werd het tijd voor koffie. En bij het café waar we stopte stonden al meer dan 20 motoren. Wij konden met zijn vieren nog net een tafeltje bemachtigen. Het kroegje / restaurantje zat helemaal vol met een paar verdwaalde wielrenners, een enkele Duitsers en een twintig tal motor rijders. En omdat het toch net over twaalf was, besloten we maar gelijk te lunchen. Na een goeie (en vooral grote) schnitzel reden we verder Duitsland in, richting de Rijn. Langs de Rijn reden we vele mooie kilometers richting Nederland. En zo langzamerhand werd het wel tijd om te tanken. Ik had gewaarschuwd dat we tussen 160 en 180 km moesten tanken, en ja, bij 160 km ging het reserve lampje aan. Maar al snel kwam er aan de route een benzine pomp. Snel de hele groep voorbij gereden zodat ze mij naar de pomp zagen rijden. Albert was gewaarschuwd, maar zou hij er nog aan denken. Na de korte tankstop kon ook ik met een gerust hart verder rijden, geen brandstof stres meer :) . Via vele mooie bochten langs de Waal en een pondje kwamen we ook nog bij de Maas aan, welke we weer een heel stuk terug richting Oss volgde om via Heeswijk en Schijndel weer in Olland aan te komen.

Deze open rit was een prachtige route en wanneer de ruim 50 deelnemers van de Openrit van onze club zo genoten hebben als ik, was het een geslaagde zondag. Kort samengevat in: ideaal weer, heerlijke bochten en dijkweggetjes, niet extreem veel fietsers en vriendelijke automobilisten die ons vaak alle ruimte gaven! Albert, weer een prachtig uitgezette rit.

Henry van der Zanden