Verslag openrit MC Liempde 2 april 2017


Zondag 2 april was het weer zover; de eerste rit van het seizoen (voor mij in ieder geval wel, want ieder jaar blijkt onze Robin weer jarig op 3 maart waardoor ik die rit meestal niet mee kan doen).

Mari, Mark, Erik, Ad, Marcel en ondergetekende hadden zich bij de Dorps verzameld en na Kees zijn nieuwe fiets te hebben bewonderd (na een BMW afdeling kunnen we er nu ook een voor Honda CB1000 rijders opzetten) snel naar Liempde, waar Frank al stond te wachten. Die had een privé monteur meegenomen, genaamd Nick. Bij Frank zit de schrik er schijnbaar nog goed in na die vastloper in Duitsland vorig jaar. Is ook allemaal niks waard dat Italiaans spul. En het wordt er ook niet beter op: op Marcels Ducati 899 zit standaard een camera gemonteerd op de achteras: kan ie later op de laptop uitzoeken waar ie de losgetrilde onderdelen kan terugvinden.

Dat we een monteur bij ons hadden bleek erg goed uit te komen; Mark had namelijk al in de app laten weten dat zijn Honda veranderd was in een olieboot; d’r gaat evenveel olie doorheen als dat ie benzine verbruikt. Hij had ‘m van tevoren al naar Gijs gebracht, maar die had ook niet echt de oplossing. Gelukkig is er in onze groep altijd goed raad aanwezig (“doe maar mengsmering tanken Mark”) en zijn we altijd bereid om in te schatten hoeveel euros het gaat kosten als echt alles tegenzit. Mark had ‘m van een piloot gekocht die vlak aan de snelweg woonde, dus we waren er snel uit wat de oorzaak was; laagvliegen zonder fatsoenlijk op te warmen. Mark: laat maar eens de compressie meten van je olieboot; daar heb je meer aan dan ons slappe gezever.

Na een koffie en het aanwijzen van de schrijver voor het clubblad gingen we er snel vandoor. Geen idee waar we precies geweest zijn. Dat zal iedereen toch wel weten, want iedereen heeft tegenwoordig navigatie behalve Erik, maar die is het spoor toch al bijster. Maar het was lekker weer, lekker rijden en toen we stopten voor een koffiepauze bleek dat alle gebak al was opgegeten door de motorrijders voor ons. Uiteindelijk vond de uitbater nog een paar verdwaalde wafels en een bus slagroom en kwam alles toch weer helemaal goed.

Daarna weer verder gereden en tussen de middag de consumptiebonnen omgewisseld voor een vette hap in Oirschot bij Motor Service Zuid. Vervolgens nog een hele tocht gemaakt waarbij we in de omgeving van den Bosch nog een stuk langs de Maas hebben gereden. Op een gegeven moment waren we zo moe van al die wandelaars en fietsers die liepen te zwaaien als Frank weer op zn achterwiel langskwam dat we op een terras nog wat gedronken hebben (en Frank een bord ijs). Dat bord was zo groot dat het niet op de foto paste, dus toen maar dit plaatje gemaakt. Ook mooi.

Ik geef de pen door aan Frank ,want die heeft toch niets te doen heb ik begrepen.