Openrit MC Liempde 7 april 2019


 

Weer een rit voor vandaag gepland; dan wel niet van ons maar van MC Liempde De dag begon vroeg op de app van ons groepje De vraag van welke olie er in een Honda moet.

Zoals gewoonlijk kwamen allerhande oliën voorbij maar na een telefoontje naar Frank kwam de goeie mee naar Olland Na een servicebeurt aan Mark zijn motor kon de rit naar Liempde beginnen

Na zelfs zonnebrandolie gesmeerd te hebben, want het was mooi weer, begon de grote reis Na 10 kilometer in Son begon het al; linksaf naar een zandpad! Die zit er elk jaar wel een in, maar dat heb ik niet gedaan Vervolgens rechtdoor over mooie stukjes richting Vught, Cromvoirt en daarna richting Waalwijk waar we veel motoren zagen keren en kijken op de navigatie! welke kant moeten we nu op? We hebben alle routes even langs elkaar gelegd om toch weer op de oorspronkelijke route te komen.

Na weer een stukje door het mooie Brabant werd het tijd voor koffie en zijn we even gestopt bij een frietkraam waar ze ook koffie hadden maar voor een frikandel was het ook wel tijd volgens Erik want Ad was jarig en wie jarig is trakteert. Toen wist Pierre een stukje terug wel een tentje waar ze gebak hadden. Nadat we hadden besteld bij een serveerster, kwam een andere serveerster het brengen. Voor het volgende bakje kwam er weer een ander. Wat dat toch is met onze groep weet ik niet maar ze kwamen allemaal een keer aan onze tafel! We gaven ze toch echt alleen maar complimenten De koffie hadden we binnen en dus zijn we weer verder gereden.

Mari had zijn Garmin afgezet en vond de route niet meer terug dus na 15 km snelweg waren we de weg weer kwijt en zijn we begonnen aan deel 2; eindelijk weer de mooie weggetjes gevonden en het sturen kon weer beginnen. Nog een stukje rond Eindhoven en zo kwam er voor sommigen een eind aan de dag. De de Bietjes hadden ander verplichtingen en wij gingen door met de rit. Na een stukje richting Valkenswaard en Bakel Gemert werd de terugweg naar Liempde weer ingezet. De route waren we al lang weer vergeten en via mooie snelle stukken werd er in Veghel effe getankt. Mari woont 100 meter verderop en vond het mooi geweest.

Na nog effe gebabbeld te hebben startte ik mijn Ducati ook maar voor het laatste stukje naar huis. Het was een mooie route en als je een keer een paar uurtjes over hebt is het zeker een aanrader om een keertje te rijden Groetjes en tot de volgende keer!

Marcel