Reisverslagen, openrit MC liempde 8 april 2018


 

Hallo mijn naam is Boyke Voets en ik heb het genoegen om een verslag te schrijven over de open rit van Liempde.

Ik ben sinds januari 2018 lid van MC Olland en dit was mijn eerste rit met de motorclub. Ik heb de rit meegereden om mijn KTM Duke 390.

Voordat ik de motor uit de schuur haalde zat ik samen met ons pap en onze Jordy aan de keukentafel een bakje koffie te drinken. We waren wat aan het ouwhoeren met elkaar en ze legde mij vlug ook nog wat afspraken uit over het rijden in groepsverband. Na dat onze koffie op was hebben we onze motoren gepakt en zijn we richting de Dorpsherberg gereden. Hier was het vanaf 9 uur verzamelen waarna we met zun alle richting Liempde reden.

In Liempde hebben we ons ingeschreven en de groepen gemaakt. Ik zat in een groep met 9 motoren en dat is toch best veel. We waren nog maar net onderweg en moesten we al een langzame motor groep inhalen die voor ons reden. gelukkig lieten hun ons makkelijk voorbij en konden wij onze weg volgen. De rit ging richting België en na ongeveer 120 km te hebben gereden en zo’n 100 vliegjes van het leven beroofd te hebben gingen we aan de koffie zitten.

Na wat gebuurt te hebben en onze koffie met gebak op was gingen we weer aan het rijden richting de lunch. Deze lunch was in Oirschot en hier kregen we 1 broodje hamburger met wat kouwe schotel. Na de lunch reden we met 8 motoren verder want peer Schuurmans die ging richting huis. De rit ging vervolgens weer richting België. hier hebben we nog een enkele mooie wegen gehad. Maar helaas ook wat wegen met scherpe drempels waar de motoren los van de grond kwamen.

Al met al was het een mooie rit geweest en heb ik fijn gereden. Mede hierdoor heb ik besloten om dit jaar 3 dagen mee op het motorweekend te gaan.

Houdoe!! Boyke Voets