Reisverslagen, Openrit MC Liempde 12 april 2015


 

Groep Mari ven Weert samen met Mark van Weert, Erik De Bie , Ad van De Tillaart, Marcel van Gorkem, Bart van Tartwijk , en iemand uit Den Haag. Wij hadden afgesproken in Liempde om 9.30u. Iedereen was mooi op tijd, want we wilden niet te laat starten, omdat Mark en Erik wat vroeger thuis wilden zijn.

Vlug even wat bij buurten, bak koffie, en om 10.00u weggereden. Het begon goed, maar al vrij snel werden wij een zandweg ingestuurd met 100.000 gaten. Na een klein uur even gestopt bij een benzinepomp, voor een sanitaire stop, en Bart z’n linker spiegel zat helemaal los. (natuurlijk door die klote zandweg). Iedereen al het gereedschap uit de motor gehaald, maar niemand had de goede inbussleutel, Tot dat ik terug kwam van de sanitaire stop. Ik had we de goede sleutel. Spiegel even vastgezet, en wij wildenweer gaan rijden, maar het duurde der in en der uit, want Erik en Ad hadden sjans met een oudere dame, (vroeg de weg denk ik). Toen die uitgezevert waren, wilden wij weer aanrijden maar, toen zei Erik, Hee jongens es we nauw ieder 5,00 euro lappen kunnen we daluk ergens een paar nei motorlaarzen kopen voor die Hagenees. Die waren n.l. helemaal kapot. De zolen hingen er los aan.

Toen zijn we onderhand verder gereden. Na ongeveer een uur koffie met gebak en slagroom genuttigd in Vessem. En….. rijden maar weer. Een eind verderop weer slechte weg, dus reden er een paar over het fietspad, maar we waren toch sneller, want ze werden opgehouden door een paard met tandemasser. ( volgens Erik) Om 14.00u zijn Mark en Erik huiswaarts gereden. Na verschillende wegomleidingen en druk bevolkte dijkwegen, weer gestopt in Geffen bij de gouden Leeuw, voor ’n bakkie en een broodje. Daarna de laatste etappe tot dat Ad en ik in Veghel zijn afgehaakt, zijn Marcel en Bart ook naar huis gereden denk ik. O ja….die Hagenees hebben we achtergelaten (in overleg) bij de lunchplaats. Al met al weer een mooie rit gehad. Mede rijders bedankt!!!

Groetjes Mari.