Reisverslagen, Openrit D'n Dommel 17 mei 2015
 

Vrijdagavond na de voorjaar-zomer-najaar’s-Vrijdagavond-rit zaten we nog wat te drinken en na te kaarten bij de Dorps op het terras na een mooie avond rijden. “Gaat er eigenlijk nog iemand de openrit van d’n Dommel a.s. zondag rijden?” vroeg Cees Timmermans. Dat kunnen we wel doen kwam het antwoord meteen van Tonnie. Gerard v G dacht ook wel mee te mogen gaan en Eric d B had er ook wel oren naar maar moest nog afwachten hoe slecht hij zichzelf zou voelen na een bruiloft op zaterdagavond. Ik wilde ook graag mee rijden maar had zondag middag nog een verjaardag dus moest niet al te laat terug zijn, dan kon ik ook mooi mee. Dan rijden we op tijd aan en zijn we ook zo weer terug zei Cees dus dat kwam mooi uit.

Zondagochtend om 9.30uur verzameld bij de Dorpsherberg afwachtend wie er allemaal zouden verschijnen. Cees was er zoals gewoonlijk ruim op tijd en had Gerard v G al getroffen die helaas niet mee kon, had het toch nog te druk met zn kudde. Uiteindelijk hadden we toch een groepje van 4 motoren waaronder Cees, Tonnie , Eric en ik en wij door naar d’n Dommel om ons in te schrijven waar we Jack Merks nog net in de startblokken klaar zagen staan om aan de rit te beginnen. (Hij zal toch niet stiekem bij een andere MC vreemdgaan? Dit zullen we nog even na moeten gaan denk ik..). Na inschrijven, route ingeladen en de koffie op wij ook maar aan het rijden gegaan. Zoals vele andere ritten hebben we veel dorpen, dijken, drempels en “vriendelijk” zwaaiende zondag-ochtend-recreërende-mensen gehad. Te veel dorpen om op te noemen, toevallig een keer onthouden dat we in Escharen koffie gedronken hebben.

Totaal een mooie rit van 230km mogen rijden in het zonnetje bij een 14 a 15 graden, wie doet je wat.. Terug gekomen rond 13.30 bij de dorpsherberg hebben de ander 3 nog wat gedronken en ik maar meteen naar huis gegaan om mezelf snel om te kleden om op feest te gaan. Mooi dat je zo toch een mooie ronde kan rijden ’s ochtends en op tijd terug bent dat je ook nog wat aan de middag hebt en tijd aan je gezin kan besteden. ( Hint voor degene met jonge kinderen…)

Groeten en tot de volgende ronde.. JvdW