Reisverslagen, Openrit MC Olland 6 mei 2018


 

Half 10 op de motor naar Olland mocht alleen. Buurman Piet staat al aan de weg klaar. In Olland staan al veel motoren even inschrijven en een kop thee bestellen bij Barrie. Iets over tienen op de motoren richting Schijndel. Via de structuurweg, mooi nieuw stuk, naar Heeswijk Dinther. Links langs kasteel Heeswijk blijkt een mooi gezicht zo in de zon. Ja want de zon was er wel de hele dag. Dan via kaathoven, Vinkel, Geffen richting Lithoijen.

Langs de Weisestraat in de polder tussen de vogelspotters ondek ik Dirk Eikemans. Nou als Dirk daar is dan moet er wat aparts te zien zijn. Dus ’s avonds even een app naar Dirk wat moest je vanmorgen op de Weisestraat in Lithoijen? Hé waren jullie dat op die motoren. Ja er zat daar een kleine geelpootruiter (een zeldzame steltloper). Ben ’s avonds nog terug geweest voor een zeldzame jufferkraanvogel er waren meer dan 100 spotters. Dit even voor de vogelliefhebbers.

Verder langs Teeffelen we blijven onder de Maas rijden over de oude maasdijk. Al schrijvend denk ik hardop is dit nou een oude dijk aan de Maas of een dijk aan de oudemaas.

Een van mijn kleindochters hoort mij hardop denken en zegt: opa dat kan je opzoeken op oma’s I-pad. Ja opa mengt zusje van 8 er zich mee daar kun je alles mee opzoeken hoor. Een I-pad ons vader had vroeger wel een pet en ons moeder die had een pook. Daar rukkelde ze mee in de kachel en af en toe onder onze zolder als het er te veel begon te spannen. Maar verder in de buurt van Escharen wat drinken en verder onder Cuijk door en bij Gennep over de Maas en bij Well terug over de Maas via Meerlo, Tienray, Helenaveen. Ergens wat eten. Dan onder Deurnen door richting Gemert al slingerend links rechts bij Keldonk over het kanaal. Via Haal nog wat links en rechts komen we in het sterebos dan schootsendijk en landen in Olland.

Bij Barrie op het terras. Nemen een glas drinken praten nog wat na over de rit en het mooie weer.

Een opa.