Openingsrit  zondag 17 maart 2019


 

Normaal rijden we op de eerste zondag van de maand, maar door de late carnaval moest dit verzet worden naar de tweede zondag van de maand. Bij het aanbreken van deze zondag bleek het weer dusdanig slecht te worden dat het opnieuw werd uitgesteld naar de derde zondag van de maand. Ook zou MTC ’t Dommeltje’ deze zondag gaan rijden, die rijden altijd de zondag na onze rit.

Na kort beraad hebben we MTC ’t Dommeltje’ uitgenodigd om samen met ons de koffie te pakken in de ‘Dorpherberg’ en samen te rijden deze zondag. We hebben onze routes uitgewisseld. Mogelijkheid was om hem lang of kort te rijden. De zondagmorgen was wat weer betreft niet een geweldige start, en dat zal de reden geweest zijn dat er ook geen geweldige opkomst was. Barry was wat enthousiaster, hij had wel voor 50 personen klaar gezet. We waren al snel met 5 personen, maar een half uur later waren we nog met 5.

We besloten dus maar eens te gaan. Jo Gloudemans was met een Harly en paste eigenlijk niet bij de groep. Natuurlijk passen we ons aan, ik voorop en Jo als tweede. In het begin moest ik en ook Jo even wennen maar wat verder in de route ging het steeds vlotter. Ook werd het weer beter waardoor het ook wat fijner reed.

Ad van de Tillaart kwam naar voren met de verwijzing dat hij moest tanken dacht ik. Dus een eind verder (nabij Well) bij BP pomp gestopt. Jo die achter mij stond verloor zijn evenwicht en viel met zijn Harly tegen mijn motor. Ik moest me krap zetten om ook niet om te vallen. De anderen zagen het gebeuren en kwamen te hulp. Dit was zo opgelost. Nu bleek dat Ad niet hoefde te tanken maar hij moest pissen. O maar dat kan hier ook….. Na deze kleine pauze weer opgestapt en verder, ik moest volgens mijn navigatie naar rotonde en rechtsaf en meteen links. Op Ad na volgde iedereen, even wachten op Ad. Daar komt hij, maar wat gebeurde er, Ad had ons niet rechtsaf zien gaan en ging als een speer rechtdoor terwijl hijzelf ook navigatie aan boord heeft. Hij had ons niet zien staan. Even later ben ik er toch maar achteraan gegaan maar kon geen Ad meer bespeuren.

Terug naar de groep en besloten de route verder te rijden. Hoorde van Gerard dat zijn navigatie ook iets anders aangaf dan ik hem reed op dat punt daar bij Well. Even later op de route had de Maas die hoog stond ons pad doen overlopen. Ik besloot het er op te wagen om door het water te rijden, er zal in die korte tijd toch geen gat in de weg gespoeld zijn! De rest volgde, en met wat natte benen / voeten werd de tocht verder gereden. Het zonnetje kwam er aardig bij, droge weg. We zaten nu in Duitsland te rijden. Moesten wel een keer stoppen voor koffie en/of eten. Wist nabij de grens een adres maar lag niet helemaal op de route, maar toch maar even ervan af geweken. Na de koffie ging het vanzelf.

Niets bijzonders meer gebeurd en bij de ‘Dorpsherberg’ wat gedronken en naar huis. En met Ad was het ook nog goed gekomen. Hij had in Haps wat gegeten en heeft zijn route ook afgereden maar niet naar de ‘Dorps’ geweest.

Albert